Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 🔊
Híreink/Rendezvények

III. Magyar Világtalálkozó

Alapítványunk egyedüli kiállítóként képviselte a magyar civilszervezeteket a május 24-26-a között a SYMA Rendezvényközpontban megrendezett III. Magyar Világtalálkozón.
A három napon át tartó rendezvényen több mint fél száz országból, érkeztek magyarok és külföldiek, hogy a „határtalan összefogás” szellemében építsék kapcsolataikat egy fesztiválhangulatú találkozón. A rendezvény kiemelt vendégei Afrikából és az Egyesült Arab Emirátusokból érkeztek, és már az első napon megismerkedtek a kiállítókkal, és ellátogattak a Gyermekrák Alapítvány pavilonjába is.

A Találkozások Terén, az Ország-pavilonokban bemutatkoztak: a Kárpát-medence (Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék), az Amerikai Egyesült Államok és Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Afrika, India, Latin-Amerika, Európa, az Egyesült Arab Emirátusok és Bahrain képviselői. A látogatók megismerkedhettek a külhonban élő magyarság szervezeteivel, továbbá az őket befogadó országok kultúrájával, és kapcsolatépítésre is lehetőség nyílt.
A gyermekeket jurta sátrak, faházak és mesesátor várta, ahol kipróbálhatták a hagyományos, régi játékokat.
A Világfaluban kialakított Magyar értékek utcájában, a Kézművesek során és a Találmányok Terén több mint száz kiállító pavilonjában ki-ki megkóstolhatta a magyar konyha ízeit, finomságait és italait.

A Gyermekrák Alapítvány a Gyógyító övezetben állította fel pavilonját, ahol minden érdeklődő megismerhette a szervezet rákos gyermekek gyógyításáért végzett munkáját, és a működésének 16 éve alatt elért eredményeit.
Balogh István, Alapítványunk elnöke a Világfalu konferencia termében tartott előadásában bemutatta a rákos gyermekekért végzett karitatív munkánkat a világ különböző részeiről érkezett külhoni magyarságnak és a külföldi látogatóknak.
Felhívta a résztvevők figyelmét arra a szomorú tényre, hogy jelenleg az unió országai közül sajnos, még mindig Magyarországon van a legtöbb rákos megbetegedés, és ami még aggasztóbb, nálunk a legrosszabb a halálozási arány. Elmondta, hogy Alapítványunk 16 éve azért dolgozik, hogy ez a statisztikai arány megváltozzon, és végre nálunk is ugyanolyan esélye legyen egy rákos gyermeknek a gyógyulásra. mint az unió többi tagállamában.
Ennek érdekében Alapítványunk az elmúlt években több mint 2 milliárd 400 millió forint támogatást jutatott el a rákos gyermekek családjaihoz, a gyermekeket kezelő kórházakhoz, és több éve támogatja az onko-hematológus orvosok szakmai képzését.
Az előadás után többen is felajánlották segítségüket, hogy együttes erővel minél több rákos gyermeknek tegyük könnyebbé a gyógyuláshoz vezető utat
.

A Magyarsághíd előadóteremben több mint száz kiváló előadó tartott előadást, többek között Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, dr. Papp Lajos szívsebész professzor, Bokor Balázs, volt főkonzul Los Angelesből és még sokan mások.

A Világtalálkozó emlékművének elkészítéséhez Hegedűs Tünde festőművész irányításával számos, a rendezvényen résztvevő festőművész járult hozzá.
A Világok virága című alkotás mintegy húsz négyzetméternyi területen mindenkinek lehetőséget nyújtott egy-egy virágmotívum elkészítésére.

Az Alapítványunk szereplését bemutató videóklipp:

 

A III. Magyar Világtalálkozóról készült videoklippet ide kattintva tekinthetik meg

« Vissza | 2783 olvasás | 2013-05-29 12:22:53

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
49 567 750