Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Nyeregbe pattantak – bringások a beteg gyermekért

Az idei évben először magyar csapat is csatlakozott a közel két évtizedes hagyományokkal rendelkező, európai jótékonysági kerékpáros túracsapathoz, a Rynkeby Teamhez.

Tizenegy lelkes, amatőr bringás először 2002-ben Dániából, Koppenhágából indult Párizsba, a Tour de France végső szakaszának megtekintésére. Céljuk az volt, hogy útjuk során felhívják az emberek figyelmét a súlyosan beteg gyermekek megsegítésének fontosságára és támogatásokat gyűjtsenek számukra. A szponzoroktól és az adományozóktól befolyt több ezer eurót egy rákbeteg gyermekeket kezelő kórházi osztálynak ajánlották fel.

A kerékpártúra sikeressége annak megismétlésre ösztönözte az Eckes cégcsoporthoz tartozó Rynkeby csapatát. Kezdeményezésük rövidesen kinőtte Dániát és hamar népszerű lett Európa-szerte, évről-évre egyre többen pattantak segítő szándékkal a nyeregbe.
Idén nyolc európai országból, helyi csapatokat alkotva, összesen 2.400 kerékpáros vágott neki a nem mindennapi kalandnak.

Hazánk a Sió-Eckes Kft. szervezésében képviselte magát. Fél éves, intenzív, fizikai és mentális felkészülést követően, Kiss Adél, Takács László, Gyenge Imre és Duong Hung alkotta elszánt kis csapat hét napon keresztül, több mint 825 km-t tekert Európában, a COVID miatt kissé módosított útvonalon. Embert próbáló teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!
A jótékonysági kerékpárút során 1.700 euró támogatást sikerült összegyűjteniük, amit a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezetnek ajánlottak fel. Az összekovácsolódott csapat tagjainak oklevél átadásával köszöntük meg az adományt.

 

« Vissza | 419 olvasás | 2021-11-08 15:00:00

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 277 118