Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

41 millió forintos karácsonyi ajándékot adtunk át a miskolci Gyermekegészségügyi Központnak

A Gyermekrák Alapítvány támogatásával új terápiás lehetőségekkel bővül a gyermekek ellátása a GYEK Gyermeksebészeti Osztályán. A kimagasló értékű műszeradományt Balogh István, Alapítványunk elnöke, ünnepélyes keretek között adta át tegnap. Az ajándékot nagy örömmel fogadta Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos és prof. Dr. Barkai László intézetvezető főorvos. A rendezvényen jelen volt Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvos, Dr. Papp János főorvos és Dr. Tóth László igazgatói szaktanácsadó is. 


Dr. Tóth László, igazgatói szaktanácsadó; Prof. Dr. Barkai László, intézetvezető főorvos; Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke, Dr. Csiba Gábor, főigazgató főorvos

A sajtótájékoztatón Alapítványunk elnöke hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a régió rákos gyermekeinek ellátására, a kórháznak eddig összesen 172 millió forint értékben biztosítottunk adományokat. 

A műszerpark fejlesztéséhez most kért és átadott eszközöket a gyermekek sebészeti ellátásánál használják. 

Dr. Réti Gyula elmondta, hogy a laparoszkópos eszközök a kis betegek műtéti terhelését jelentős mértékben csökkentik, hiszen a hosszú, hasfali metszésekkel járó, feltárásos műtétek helyett a beavatkozások néhány, mindössze pár milliméter hosszúságú seben keresztül elvégezhetők.

Az új endoszkópos torony és endoszkópos műszerek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikát képviselik. A műtéti területen a daganatos és az ép szövetek igen pontos elkülönítését teszi lehetővé, ezáltal a műtéti beavatkozások sokkal pontosabban végezhetők el. Megvásároltuk a legkisebb méretű endoszkópos eszközöket is, melyekkel az újszülöttek és a kis csecsemők műtétjei is elvégezhetők, hasi feltárások nélkül.


Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke átadja Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvosnak a legkorszerűbb technikát képviselő endoszkópos tornyot

 

Dr. Csiba Gábor hozzátette, hogy az új eszközökkel most már a gyermeksebészeten is elérhetővé válnak azok a műtéti eljárások, amelyek eddig csak a felnőtt sebészetben voltak elérhetők. 

A műszeradományunk részét képezi továbbá a sebészeti műtőben a csúcstechnológiás, nagyfelbontású, centrális kamerával felszerelt új műtőlámpa, mellyel egy három évtizede üzemelő, elavult világítóberendezést cseréltünk le. 

Alapítványunk 17 éves működése során 2.97 milliárd forinttal segítette a hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket!

 

« Vissza | 2101 olvasás | 2014-12-10 13:00:32

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 277 122