Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Röntgenkészüléket adományoztak a miskolci kórháznak

weborvos.hu 2016-02-10

A Gyermekrák Alapítvány 24,5 milliós röntgenkészüléket adományozott a miskolci gyermeksebészetnek.

A BAZ Megyei Kórház főigazgatója egy C íves röntgen képerősítő készülék beszerzését kérte a Gyermekrák Alapítványtól. A berendezés megvásárlását az egészségügy jelenlegi alulfinanszírozottsága miatt a kórház gazdasági helyzete nem tette lehetővé.

Az ország legnagyobb ágyszámú gyermeksebészeti osztályán végzik a régió rákos gyermekeinek daganateltávolító műtétjeit. Az operációkhoz korábban egy harmincéves, mára teljesen elavult gépet használtak, melynek elmosódott képe veszélyeztette a beavatkozások sikeres elvégzését, a kis betegek számára pedig nagy sugárterhelést jelentett. A gyermekellátás javítása érdekében az alapítvány megvásárolta és február 8-án átadta a legmodernebb technikát képviselő digitális röntgen készüléket - tudatta a szervezet közleményben.

Az elmúlt évek során a Gyermekrák Alapítvány az egyik gyermeksebészeti műtő korszerűsítéséhez közel negyedmilliárd forint értékű műszerek adományozásával járult hozzá.

A Gyermekrák Alapítvány 19 éve segíti hazánk gyermek-onkológiai ellátását és a rákos gyermekbetegeket. Rendszeres anyagi támogatást nyújt a rákbeteg gyermeket nevelő családoknak és a kis betegeknek térítésmentesen biztosítja a szupportív terápiához nélkülözhetetlen gyógyszereket, vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket. A családoknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 704 millió forint! A kórházaknak nyújtott támogatásuk: 1 milliárd 829 millió forint! Ezek az összegek egyedülálló nagyságrendűek az országban! A támogatásokat a személyi jövedelemadó 1%-áról rendelkezők felajánlásaiból tudták biztosítani - összegezték az eddigi munkát a közeményben.

« Vissza | 1817 olvasás | 2016-02-10 16:27:07

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 352 298