Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Hajtincsekkel segíthetünk daganatos gyerekeknek

hirtukor.hu 2015-07-20

A gyermekkori rákbetegség a súlyos fizikai megpróbáltatások mellett lelki terheket is ró a kis betegekre. A kopaszodás lélekromboló hatásának enyhítésére hajadományozási akcióval próbál segíteni Dömény Gabriella és csapata a Gyermekrák Alapítvánnyal összefogva.


Közel három évvel ezelőtt döntött úgy Dömény Gabriella, a Tincses Sziget Gyermek Élményfodrászat vezetője, hogy segít a hajukat elvesztő beteg gyermekeknek. Így született meg a "Neked egy tincs, neki nagy kincs!" elnevezésű program, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Az egészséges kislányok által felajánlott tincseket ingyen levágják, és szakszerű tárolás után eljuttatják a Gyermekrák Alapítványhoz. A tincsekből parókák készülnek, amelyek talán "hajszálnyit" tudják enyhíteni a beteg gyermekek küzdelmét.

A Tincses Sziget vezetője elmondta, a kis rákbetegek olyan parókát szeretnének, amelyik természetes hatást kelt, és legjobban hasonlít az eredeti hajkoronához. Ehhez azonban sok hajadományozóra van szükség, hiszen négy-öt kislány vagy felnőtt hölgy haját kell levágni ahhoz, hogy egy paróka elkészülhessen. Fontos az is, hogy a levágott tincsek a hajtőnél legyenek összegumizva, minimum 30 cm hosszúak, eredeti színűek és roncsolásmentesek legyenek. "Nincs annyi tincs, amit ne tudnánk erre a nemes célra felhasználni. Minden segítőkész, hosszú hajától megválni készülő felajánló megkeresését szívesen vesszük. Egy természetes hajból készült parókát kapott gyermek mosolyáért, lelki terheinek enyhítéséért, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk."

 

Százhalombattán Dubecz Gyöngyi fodrász várja a hajadományozók jelentkezését a +36 70 771-9047 telefonszámon. Ő is elhivatottan szeretne segítséget nyújtani. Ingyenesen vállalja a tincsek levágását, a felajánlónak csak annyit kell tennie, hogy személyesen vagy postai úton eljuttatja tincseit a Gyermekrák Alapítványhoz (Budapest, Rákóczi tér 10.).

 

További információk:

 

gyermekrak.hu/new_index.php?lang=hu&tab=0_rolunk&sub=50

tincses-sziget.hu/nekedegytincs

 

 

« Vissza | 1845 olvasás | 2015-07-21 08:52:07

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 352 656