Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Csúcstechnikával a gyermekrák ellen

Népszava 2014. dec 

A Gyermekrák Alapítvány 41 millió forintos adománnyal támogatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermeksebészeti Osztályát. Nagy értékű laparoszkópos és endoszkópos eszközök beszerzését, továbbá a sebészeti műtő elavult műtőlámpájának cseréjét fedezik az összegből. A műszerpark fejlesztésével újabb terápiás lehetőségekkel bővül a gyermeksebészeti ellátás.

 

A laparoszkópos eszközök használata a betegek műtéti terhelését jelentős mértékben csökkenti, hiszen a hosszú, hasfali metszésekkel járó, feltárásos műtétek helyett a beavatkozások néhány, mindössze pár milliméter hosszúságú seben keresztül elvégezhetők. Az operációt követően így sokkal kisebb a fájdalom, a gyermekeknek rövidebb ideig kell a kórházban tartózkodniuk és hamarabb felépülnek.

 

Az új endoszkópos torony és endoszkópos műszerek a jelenleg elérhető legkorszerűbb technikát képviselik. A HD felbontású kamera és monitor a műtéti területen a daganatos és az ép szövetek igen pontos elkülönítését teszi lehetővé, ezáltal a műtéti beavatkozások pontosabban, az egészséges szövetek jelentősen kisebb károsodásával végezhetőek el. Az alapítvány megvásárolta a legkisebb méretű endoszkópos eszközöket is, melyekkel az újszülöttek és a kis csecsemők műtétjei is elvégezhetők, hasi feltárások nélkül.

 

A sebészeti műtőben a csúcstechnológiás, nagyfelbontású, centrális kamerával felszerelt új műtőlámpa egy három évtizede üzemelő, elavult világítóberendezést cserél le.

« Vissza | 2006 olvasás | 2014-12-13 09:40:48

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 352 248