Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Új Onko-Haematológiai Osztály a Heim Pál Gyermekkórházban

videoklinika.hu 2014.12.11

A Heim Pál Gyermekkórház ellátási feladatainak korszerűsítése során az onko-haematológiai betegek ellátását a Madarász utcai részlegből az Üllői úti központba helyezte át. Az újonnan kialakított osztályon 15 ágyon gyógyítják majd a kis betegeket.

A rákos gyermekek ellátásának jelentős mértékű minőségi javítása a Gyermekrák Alapítvány célkitűzéseivel megegyezik, ezért a merőben új szemléletű, gyermekvilágot tükröző osztály kialakítását a kezdetektől támogatta.

A közhasznú szervezet előtt jól ismert, hogy a daganatos betegek kezelésének fontos eszköze a biztonságos kemoterápia, a betegek egyénre szabott gyógyszerekkel történő kezelése, tehát, hogy a megfelelő betegnek, a megfelelő terápiát, a megfelelő dózisban adják be.

Az alapítvány által 22 millió forintért megvásárolt CATO® rendszer ezt a célt szolgálja. A számítógép vezérelt rendszer segítségével a kemoterápiás gyógyszerek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precizitással végezhető. A terápia tervezhetőségének és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően nem fordulhat elő hibás gyógyszerezés.

A rendszer csak speciálisan a citosztatikus keverékinfúzió készítésére alkalmas helyiség-együttesben üzemeltethető, ezért a laboratórium kialakítási költségeit is átvállalta a Gyermekrák Alapítvány, 30 millió forintos értékben.

A betegbiztonság és az ellátás színvonalának még további emelésének érdekében az osztály helyiségéiben, valamint a kezelőben zárt láncú, folyamatos megfigyelést lehetővé tevő rendszert telepített az alapítvány. A gyermekek és családtagjaik részére WiFi áll rendelkezésükre, hogy kapcsolatot tudjanak tartani az otthon maradt családtagjaikkal.

A kórtermek és a vizsgáló felszerelését a legmodernebb technikával biztosították. A Gyermekkórház most átadásra kerülő új Onko-Haematológiai Osztályához nyújtott 94 millió forintos támogatását a Gyermekrák Alapítvány a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudta biztosítani. Mostanáig összesen 303 millió forint értékben nyújtott segítséget a Heim Pál Gyermekkórháznak.

A Gyermekrák Alapítvány 17 éves működése során Magyarországon egyedülálló nagyságban, 2.97 milliárd forinttal segítette a gyermek-onkológiai ellátást és a rákos gyermekbetegeket!

« Vissza | 2120 olvasás | 2014-12-11 13:53:25

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
59 410 254