Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Levelezések/Kérések

Virág édesanyjának kérése

 

A jobb olvashatóság érdekében a levelet gépelt formában is közzétesszük:

 

Tisztelt Gyermekrák Alapítvány!

 

Ezen levelemmel szeretném Önökkel megosztani gyermekem, V. Virág 1998. 06.07. történetét, betegsége kezdetétől a hosszú utat végigjárva a gyógyulás reményében. Röviden szeretnék csak az elmúlt tizenhét évről, hiszen Önök ismerik Virág történetét, hiszen hosszú évekig támogatták, amiért hálával tartozom, és nem csak az anyagi támogatásról beszélünk, hanem mindaz a lelki támasz, amit Önök nyújtottak a nehéz időkön át. 

Virág kálváriája 2002-ben kezdődött, amikor is kisagy rosszindulatú daganatot állapítottak meg nála. Ugyanezen évben két műtéten esett át, majd maximális 33 dózis sugárterápiás kezelést kapott, illetve 12 vénás kemoterápiás kezelést. A teljes kezelést 2003 novemberében fejeztük be. Úgy gondoltuk, hogy itt véget ért kórházi feladatunk, de sajnálatos módon Virágnak súlyos hormonrendszeri problémája merült fel, így 2006-ban megkezdték endokrinológiai kezelését. Havi rendszerességgel jártunk injekciós kezelésre 2010-ig. Mai napig járunk igaz, már csak kontroll vizsgálatra. Mindezek mellett kislányom teljes életet tud élni, leszámítva azt, ami a mai napra hatalmas problémát jelent az életében.

Az egyik az, ami ellen nem tehetünk, a hosszú éveken át tartó endokrinológiai kezelés miatt Virág magassága korlátozott lett, mindössze 147 cm. A másik, ami ellen tehetünk, és amiért megkerestem Önöket, Önt Tisztelt Balogh István úr, aki talán segíthet Virágnak, és aki már nagyon sokszor megtette, és megteszi sok-sok kisgyermekért. Virág haja sajnos a kezelés során kihullott és minden erőfeszítésünk ellenére sem nő vissza. Közel két éve járunk intenzív hajkezelésre, pedig igen súlyos anyagi kiadást jelent havi szinten, túlvagyunk számos szaktanácsadói ellátáson, de minden hiába.

Eddig kislányom nem akart parókát, mára azonban talán elkeseredése miatt elhatározásra jutott és nagyon szeretne. Elvégezte a nyolc általánost és most egy négy éves Közgazdasági Szakközépiskola másod éves tanulója. Utána néztünk már számos parókának, de mindenképp szeretnénk szakember segítségét kérni, itt sajnos vidéken nem tudunk kihez fordulni. 

Virágnak pedig a kezelőorvosa, amikor hozzáfordultunk segítségért, csak annyit tud hozzáfűzni, hogy idézem: „Örüljünk az eredménynek anyuka ez a legkisebb”. 

Azért tartottam fontosnak ezt leírni, hogy Önök is tudják, hogy nagy boldogság ez nekünk és természetesen örülünk az eredménynek hiszen tisztában vagyunk ezen betegség súlyával, de ha bármit tehetnénk közösen együtt akkor Virág boldogsága és most talán egyetlen vágya teljesülne.

Szíves elnézést kérném, ha túl hosszúra sikerült levelemmel sokáig zavartam volna.

Megértésüket, eddigi segítségüket megköszönve gyermekem nevében.

 

Arló, 2014.11.09

 

Őszinte tisztelettel

G. Tünde

« Vissza | 1454 olvasás | 2015-01-08 10:29:33

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 352 678