Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 🔊
Levelezések/Nekünk írták

Nem látok a hajamtól… és ezt élvezem

Mit jelent számomra, hogy a Gyermekrák Alapítvány és rengeteg önzetlen ember, aki képes mások kedvéért lemondani hosszú hajáról hozzásegített, hogy én is átélhessem milyen érzés, ha gyönyörű, hosszú hajam van?

Először boldogságot és az egyik legnagyobb álmom valóra válását éreztem, mikor megkaptam a válasz e-mailt az alapítványtól és a parókakészítőktől, hogy kaphatok igazi hajból készült parókát. Egy ilyen paróka nagyon drága és a családomnak sosem volt erre pénze, ezért külön öröm volt, hogy kaphatok egyet. Ez az érzés boldog izgalommá fokozódott mikor levették a méreteimet, kiválaszthattam milyen színű és milyen fazonú is lesz ”a hajam” az elkövetkezendő időben. A szememnek nem volt választása, látta milyen gyorsan pörögnek az események, mégis az agyammal csak jóval később fogtam fel, hogy hamarosan hordhatok, egy olyan hajkoronát, ami biztosan nem fog tönkremenni sem kiszálkásodni, mint egy műanyag paróka. Ezzel egy időben kimondhatatlan hálát éreztem azok iránt, akik hosszas munkával és nagy gondviseléssel növesztették és ápolták hajukat, hogy eladományozhassák. Tudom, hogy ez így nagyon közhelyes, de leírhatatlan az az érzés, mikor személyesen neked segítenek ismeretlen emberek, akiket még sohasem láttál, és nem tudod megköszönni, egy olyan problémában, amivel kicsi korod óta együtt élsz és soha sem tudtad önerődből teljesen helyrehozni.

Még most sem tudom teljesen felfogni, hogy van egy igazi hajból készült parókám, amit bármikor felvehetek, és úgy hordom, ahogyan szeretném. A hajszálak még mindig rakoncátlanok, ellenszegülnek a fésű simításának, de nekem ez nagyon tetszik. Legutóbb óvodás koromban érezhettem ugyanezt, és nagyon zavart. „Nem tudja, az ember mennyire nagy értékei vannak ameddig az el nem veszti.”Mint oly sok esetnél, itt is igaz ez a mondás. Sokszor hallottam és most is hallgatom, hogy az utcán, az iskolában, a buszon és szinte bárhol ahol beszélgetnek a lányok, folyamatosan csak panaszkodni hallom őket, hogy nem elég egyenes vagy nem elég göndör, hosszú, vagy csomós a hajuk. Én mindig csak azt akartam kipróbálni, hogy milyen, ha kontyba van tűzve az ember haja. Most már tudom.

Ez úton is szeretném megköszönni minden kedves adományozónak az adományát, hatalmas akarat szükségeltetik ilyesfajta lemondáshoz. Köszönöm, hogy vállalták, mindig emlékezni fogok erre.

És köszönöm a Gyermekrák Alapítványnak a lehetőséget és a segítséget. Köszönöm a parókakészítők odaadó, aprólékos, szupergyors és gyönyörű munkáját és türelmét.

« Vissza | 1103 olvasás | 2016-01-18 18:45:19

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
50 238 756