Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Levelezések/Nekünk írták

Kittti szüleinek levele

Tisztelt Gyermekrák Alapítvány!

 

A „Vádak, rágalmak és az IGAZSÁG” című sajtótájékoztatón sajnos nem tudunk személyesen megjelenni, mint szülők, mert (hál’ Istennek) mindketten dolgozunk. Ezért úgy gondoltuk, hogy levélben megírjuk azt a nélkülözhetetlen segítséget, amit az Alapítvány nyújtott az egész családnak, de legfőképpen a kislányunknak.

 

Lányunk betegségének rövid története:

2007 júniusában megtörtént velünk minden család rémálma. Egyik napról a másikra derült ki, hogy lányunk Cs. Kitti 4 éves korában (Wilms tumorban) 2 oldali vesedaganatban szenved. Sorozatos kemoterápiák és sugárkezelések vártak ránk, ami egy évig tartott. Sorstárs szülők hívták fel figyelmünket az Alapítvány segítőkész munkájára.  A kezelések borzasztó testi-lelki mellékhatásainak enyhítésére az Alapítványtól ingyenesen kapott gyógyszerek és étrend kiegészítők álltak rendelkezésünkre.  Ezeknek a készítményeknek a megvásárlása számunkra nagy teher lett volna.

Továbbá anyagi segítséget nyújtottak, a (majdnem minden napos) Vácról a Klinikára való bejutáshoz, autóval. Mivel egy ilyen betegségben szenvedő gyermek tömegközlekedéssel nem szállítható. 

Az intenzív kezelések után sem szakadt meg irányunkba az Alapítvány támogatása, továbbra is kaptuk a 

- kontroll vizsgálatokra való bejutáshoz szükséges anyagi segítséget

- immunerősítő étrend kiegészítőket, 

- vitaminokat

- kisebb-nagyobb ajándékokat .

 

A legnagyobb lelki támogatást a 2012-es varsói Onko-Olimpia  jelentett Kittinek, amit az Alapítvány szervezett és finanszírozott, amire az édesapja is elkísérhette. A kislányunk hónapokig edzett, aminek meglett az eredménye, mert mellúszásból ezüstéremmel tért haza.

A kiutazáskor a repülőtéren hihetetlen élményben volt része (az alapítvány meghívására) Gyurta Dániellel és Cseh Lászlóval a 2 magyar olimpikonnal személyesen találkozhatott, amit mai napig emlegetünk és erőt ad a további álmai megvalósításához.

Ezt az élményt és a többi anyagi segítséget köszönjük a Balogh István Úrnak és csapatának , a Gyermekrák Alapítványnak.

 

Köszönettel:

 

Cs.-né B. Szilvia és Cs. Tamás

« Vissza | 1909 olvasás | 2014-01-25 09:34:40

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 353 630