Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

Nem találtak visszaélést a Gyermekrák Alapítványnál

mno.hu 2017. május 24.

 

A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet nevében Balogh István átadja a 101 millió 688 ezer forintos karácsonyi adományukat a Heim Pál Gyermekkórház számára 2015. december 12-én

 

Nem élt vissza támogatásaival, de a gyanúsítás miatt is százmilliókat veszített a karitatív szervezet.

Egyetlen forintnyi szabálytalan forrásfelhasználást sem talált a rendőrség, a NAV és az ügyészség a Gyermekrák Alapítvány pénzügyeinek vizsgálata során – közölte lapunkkal az alapítvány jogi képviselője a napokban.

Mint ismert, a szervezet elleni nyomozás azután kezdődött el, hogy az Index 2013 decemberében beszámolt róla: Balogh István, az alapítvány vezetője reggelente a szervezet gyermekmentő autójával jár be dolgozni. A portál ezután cikkek sorozatát jelentette meg az alapítvánnyal kapcsolatban, melyek egy részét a Magyar Nemzet is szemlézte, adott esetben a Gyermekrák Alapítvány által kifogásolt és cáfolt, később tévesnek bizonyult információkat is közölve.

A beszámolók és egy jobbikos feljelentés hatására a BRFK 2014 januárjában nyomozást indított, 2016. május végén azonban bűncselekmény hiányában megszüntették ezt az eljárást.

Az említett események hatására az alapítvány ügyeit a nyomozó hatóságok, az ügyészség, az adóhatóság mintegy két és fél évig vizsgálták, kiemelt erőket és energiákat befektetve – hangsúlyozza az alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele, rámutatva, hogy az eljárt hatóságok nem állapítottak meg szabálytalan forrásfelhasználást, a rendőrség pedig azzal zárta le tavaly a nyomozást, hogy bűncselekmény egyetlenegy esetben sem állapítható meg, és olyan további nyomozati cselekmény sem várható, amely a nyomozást bármi módon előrébb vihetné ebben az ügyben.

Az Index két helyreigazítást is közzétett a téves állítások miatt, miután Balogh pedig több sajtópert és egy személyiségi jogi pert is megnyert a portál ellen – emiatt a Fővárosi Ítélőtábla aztán jogerősen jelentős, nem vagyoni jellegű kártérítés megfizetésére kötelezte a lapot.

Az igaztalan cikkek és azok terjedése miatt azonban a Gyermekrák Alapítvány saját számításai szerint 550 millió forintos adófelajánlástól esett el az elmúlt közel három és fél évben. 2014-ben például 150 millió forinttal kevesebb egyszázalékos befizetés érkezett hozzájuk – derül ki a szervezet Magyar Nemzetnek küldött tájékoztatásából.


Nem találtak szabálytalanságot a hatóságok a Gyermekrák Alapítványnál

24.hu 2017. május 24.

 

 

A rendőrség, az ügyészség és az adóhatóság sem talált szabálytalan forrásfelhasználást a Gyermekrák Alapítványnál – közölte a Magyar Nemzettel az alapítvány jogi képviselője. A rendőrség szerint nem várható olyan nyomozati cselekmény, amely a nyomozást bármi módon előrébb vihetné az ügyben.

A szervezet ellen akkor indult nyomozás, amikor az Index 2013-ban arról készített videót, hogy Balogh István, az alapítvány elnöke az adományokból vásárolt, személyautós kivitelű betegszállítóval teszi meg a távot budaligeti villája és az alapítvány VIII. kerületi, Rákóczi téri irodája között, egyszer pedig a Teve utcai rendőrpalotához vitte a betegszállító sofőrje.

2014-ben megszüntették ellene az eljárást, ám a Fővárosi Ügyészség azt megállapította, hogy az alapítványhoz érkezett támogatások, valamint az alapítvány vagyonának felhasználása kuratóriumi határozatok nélkül – csupán a testület utólagos jóváhagyásával -, a kuratórium elnökének saját döntése alapján történik. Ezzel pedig megsértették az alapítvány vagyonfelhasználására vonatkozó eljárási szabályokat. Az ügyészi felhívás mellett a főügyészség a Kuratórium működésében észlelt kisebb súlyú jogszabálysértéseket, melyek miatt jelzést nyújtott be. Ennek kapcsán a Kuratóriumot elsősorban a beszámolási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi határidők pontos betartására, valamint az alapítványi célok megvalósítását közvetlenül szolgáló határozatok hozatalára és tevékenység végzésére kérte. Így egyebek mellett kiemelte azt is, hogy az alapítvány kocsiját magáncélra ne használják.

A botrányról megjelent cikkek és azok terjedése miatt a Gyermekrák Alapítvány saját számításai szerint 550 millió forintos adófelajánlástól esett el az elmúlt közel három és fél évben, beleértve az 1 százalékos felajánlásokat is.

D. Kovács Ildikó


Rendesen betett a Gyermekrák Alapítványnak az alaptalan meghurcoltatás

estiujsag.hu 2017. május 19.

 

Három és fél évig vizsgálta a Gyermekrák Alapítvány ügyeit a rendőrség, az ügyészség és az adóhatóság, és ez idő alatt egyetlen forint szabálytalan felhasználását nem állapították meg, közölte az alapítvány jogi képviselője. Az alapítványnak nagyon betett a sok negatív sajtó hír és a rendőrségi és egyéb eljárások.

A rákos gyermekek megsegítésére létrejött alapítvány ellen azután kezdődtek vizsgálatok, hogy az Index 2013 decemberében egy videóban mutatta be, ahogy Balogh István, az alapítvány vezetője reggelente a szervezet gyermekmentő autójával jár be dolgozni, ami a dugókat kikerülve a buszsávon és megkülönböztető jelzés használata nélkül a villamos síneken is közlekedik. Később több más információ látott napvilágot arról, ami visszaélések gyanúját vetette fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2014 januárjában indított nyomozást, 2016. május 31-én azonban megszüntette az eljárást. A határozat indoklása szerint a szükséges nyomozati cselekményeket széleskörűen elvégezték, a rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekmény egy esetben sem állapítható meg.

A BRFK határozata szerint olyan további nyomozati cselekmény sem várható, amely a nyomozást később előbbre vinné. Az alapítvány jogi képviselőjének közlése szerint a nyomozó hatóság több éves megfeszített munka után jutott erre az álláspontra.

Az alapítvány ezekre alapozva arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy mostanra bebizonyosodott, hogy Balogh István tevékenységéről 2013 után a médiában megjelent állítások és híresztelések alaptalanok voltak.

Balogh István a munkája során a jogszabályokat mindenben megtartotta, és egyetlen forintot sem használt fel szabálytalanul.

A sajtóban megjelent állítások miatt az Alapítvány saját számításai szerint az elmúlt években 550 millió forinttal kevesebb támogatáshoz jutott hozzá az 1 százalékos szja-felajánlásokból, mint amennyire a 2014-et megelőző évek tendenciái alapján számíthatott.

Az Alapítvány 2006 és 2009 között a legtöbb, 2010 és 2013 között a második legtöbb egyszázalékos felajánlást begyűjtő szervezet volt. Míg 2013-ban még 221 millió támogatást gyűjtött ,három évvel ezelött a botrányok és támadások után a hatodik helyre csúszott vissza 70 millió forinttal, tavaly pedig már csak a tizedik lett 63 millió forinttal.


Semmilyen visszaélést nem tártak fel a Gyermekrák Alapítványnál

index.hu 2017. május 19.

 

Három és fél évig vizsgálta a Gyermekrák Alapítvány ügyeit a rendőrség, az ügyészség és az adóhatóság, és ez idő alatt egyetlen forint szabálytalan felhasználását nem állapították meg, közölte az alapítvány jogi képviselője.

A rákos gyermekek megsegítésére létrejött alapítvány ellen azután kezdődtek vizsgálatok, hogy az Index 2013 decemberében egy videóban mutatta be: Balogh István, az alapítvány vezetője reggelente a szervezet gyermekmentő autójával jár be dolgozni, ami a dugókat kikerülve a buszsávon és megkülönböztető jelzés használata nélkül a villamos síneken is közlekedik. Később több más információ látott napvilágot arról, ami visszaélések gyanúját vetette fel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2014 januárjában indított nyomozást, 2016. május 31-én azonban megszüntette az eljárást. A határozat indoklása szerint a szükséges nyomozati cselekményeket széleskörűen elvégezték,

a rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekmény egy esetben sem állapítható meg.

A BRFK határozata szerint olyan további nyomozati cselekmény sem várható, amely a nyomozást később előbbre vinné. Az alapítvány jogi képviselőjének közlése szerint a nyomozó hatóság több éves megfeszített munka után jutott erre az álláspontra.

Az alapítvány ezekre alapozva arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy mostanra bebizonyosodott: a Balogh István tevékenységéről 2013 után a médiában megjelent állítások és híresztelések alaptalanok. Jogi képviselőjük azt közölte:

Balogh István a munkája során a jogszabályokat mindenben megtartotta, és egyetlen forintot sem használt fel szabálytalanul.

Korábbi helyreigazításunk itt és itt olvasható.

A sajtóban megjelent állítások miatt az Alapítvány saját számításai szerint az elmúlt években 550 millió forinttal kevesebb támogatáshoz jutott hozzá az 1 százalékos szja-felajánlásokból, mint amennyire a 2014-et megelőző évek tendenciái alapján számíthatott.

Az Alapítvány 2006 és 2009 között a legtöbb, 2010 és 2013 között a második legtöbb egyszázalékos felajánlást begyűjtő szervezet volt. Míg 2013-ban még 221 millió támogatást gyűjtött, 2014-re a hatodik helyre csúszott vissza 70 millió forinttal, 2016-ban pedig a tizedik lett 63 millió forinttal.Két lábbal a földön

 

Egy 14 éves kislány segélykiáltása:

"Kedves Alapítvány!
Kérem, segítsenek abban, hogy ne vágják le a lábamat!
Petra"

P. Petra bal lábában, 2013-ban csontrákot diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezeléseket a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán végezték, azonban az agresszív daganat kiújult és a helyzet egyre kilátástalanabb lett.

Az onkológusok és az Ortopédiai Klinika professzorának egybehangzó, írásos véleménye az, hogy a daganat elhelyezkedése miatt kizárólag a combközéptől történő amputáció jöhet szóba megoldásként.
Ez a kijelentés sokkolta a kislányt és családját, azonban az amputációt, mint gyógymódot nem tudták elfogadni. Kell hogy legyen egy olyan hely a világon, ahol bármilyen technikával is, de Petra lába megmenthető, ezért intenzív kutatásba kezdtek, mely meghozta gyümölcsét.

Egy brassói magánklinika igazgatója, aki nem mellesleg ortopédiai sebészprofesszor, felajánlotta segítségét. Konzíliumot hívott össze, érsebészekkel egyeztetett, melynek eredményeképpen úgy döntött, hogy elvégzi a végtagmegtartó műtétet. Most már csak egy hiányzott: a pénz. Noha a kinti orvos team lemondott a munkadíjról, de még így is közel másfél millió forintot kellett kifizetni a kórházi szakellátásért. Ez az összeg meghaladta a család anyagi lehetőségét.

Az utolsó mentsvár most is a Gyermekrák Alapítvány volt. Ők már korábban több százezer forinttal segítették a kezeléseket. Az édesanya segélykérő levele mellé csatolta lánya gyerekbetűkkel írt, szívfacsaró kérését. (lásd fent) A megoldás az egymillió-háromszázhatvanháromezer-ötszáznegyven forint volt.

Az alapítvány azonnal kifizette a teljes összeget.

Petra 2016. október 9-én, a magyar diagnózisok ellenére, két lábon!!! hagyhatta el a brassói magánklinikát. Ma már testvérével és szüleivel boldogan várja a karácsonyi ünnepeket.

Petra édesanyjával

A műtét után két lábbal a földön


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42A sajtó is tudósított a harcról

 

 

 GYERMEKRÁK
A film, amit minden szülőnek látnia kell

Teljes film, tartalmazza a sorozat mind a hat részét, hossza: 151 perc.

 

 

 


Tisztelt Támogatóink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a „Neked egy tincs, Neki nagy kincs” elnevezésű hajadományozási programunk rendkívül népszerű volt. Felhívásunkra számos felajánlás érkezett hazánkból és a határainkon túlról is. Önzetlen segítségüket ezúton is köszönjük.

Az eddig beérkezett copfokból valamennyi parókát kérő gyermek és fiatal kérését teljesíteni tudjuk, ezért a jelenleg rendelkezésünkre álló hajmennyiség teljes felhasználásáig a levágott tincsek fogadása szünetel a Gyermekrák Alapítványnál, valamint partnerünknél a Tincses Sziget Gyermek Élményfodrászatnál.

Továbbra is várjuk azon érintettek jelentkezését 24 éves korig bezárólag, akik a daganatos betegségük miatt elveszítették hajkoronájukat, és valódi hajból készült parókára van szükségük. Alapítványunkon keresztül térítésmentesen juthatnak hozzá a kívánságuk szerint elkészített parókához.


A pusztítás helyett az együttélés lehet az onkológia új hívószava

MTA.hu 2016 AUGUSZTUS 31. TÁTRAI PÉTER

Az elmúlt hat évtizedben az orvoslás a megsemmisítés szándékával közelített a daganatokhoz. Azonban szinte mindig akadnak tumorsejtek, amelyek a legdrasztikusabb terápiát is túlélik, és másodjára már sokkal nehezebben támadható daganatot építenek újjá. A hagyományos stratégia korlátai felvetik annak lehetőségét, hogy a rákot valójában nem legyőzni, hanem féken tartani kell.

Áttétképző melanóma-daganatsejtek
Forrás: Flickr/NIH Image Gallery/Julio C. Valencia, NCI Center for Cancer Research, National Cancer Institute, National Institutes of Health

A teljes cikk ide kattintva érhető el


Szeptember a gyermekrák elleni küzdelem hónapja

Szeptember a gyermekrák elleni küzdelem hónapja, melynek szimbóluma az aranyszalag.

Ha magadon viseled az aranyszalagot, azzal jelzed a társadalomnak, hogy kiállsz a beteg gyermekek mellett.

Alapítványunk az év minden hónapjában a rákos gyermekek gyógyulási esélyeinek javításáért dolgozik, de ebben a hónapban szeretnénk még több ember figyelmét felhívni ezekre a súlyos betegségben szenvedő gyermekekre, akik nap mint nap az életükért küzdenek.


Rákos gyermekeket és családtagjaikat üdülteti a Gyermekrák Alapítvány

A Balatontól mindössze néhány kilométerre, egy hetes turnusokban pihenhetnek a rákbeteg gyermekek. Alapítványunk minden kényelemmel felszerelt vendégháza teljes kikapcsolódást nyújt a betegségből gyógyuló kicsiknek és nagyobbaknak, akik testvéreikkel és szüleikkel Veszprémben élvezhetik a nyári szünidőt. Állatkert, vár, számos múzeum, galériák, kirándulás és természetesen az elmaradhatatlan strandolás várja vendégeinket. A nyaralás költségeit Alapítványunk átvállalja a családoktól; az elmúlt időszakban 27 fő üdüléséről gondoskodtunk.

A családi körben, tartalmas kikapcsolódást nyújtó nyaralás nemcsak a rákból gyógyuló gyermekek, hanem testvéreik és szüleik számára is létfontosságú, hiszen a hosszantartó betegség az egész családot megviseli úgy anyagilag, mint lelkileg.


Michelle levele

Michelle a barátnőjével és édesanyjával ismét Alapítványunk veszprémi pihenőházát választották egy hétvégi kikapcsolódáshoz.
Az alábbi levelet és fotót kaptuk tőlük:

Tisztelt Alapítvány! Kedves István bácsi!

Nagyon jól éreztük magunkat! Egyszer bőrigáztunk, de amelett minden nagyon jó és szép volt.
Jártunk az Állatkertben, a várnál és Herenden. :)
Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Michelle és Gabriella


Fél karral is sikeres kosáredző a rákból gyógyult egyetemista

nlcafe.hu 2016.05.31.

Tizennégy évesen amputálták a karját rosszindulatú daganat miatt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy onko-olimpiai bajnok legyen úszásban. Sipos Pétert a betegsége megtanította, hogy csak tudatosan érdemes élni. Most húszéves, a Zuglói Sasok utánpótlásedzője, egyetemre jár, közben nemzetközi paraúszóversenyre készül. Most, öt év után várja, hogy véglegesen is gyógyultnak minősítsék.

Sokat szerepelsz többek között a Gyermekrák Alapítvány riportjaiban. Nyilván nem véletlenül, mindig nagyon éretten nyilatkoztál. Nem terhes ez a „nagyköveti” szerep?

Amikor a jó ügyért kell kiállni, hogy a beteg gyerekeket többen támogassák, akkor nem. Vagy ha a sportról kérdeznek (Péter az Alapítványon keresztül került ki Varsóba, az olimpiára), akkor sem. Amikor bulvárhírt akarnak belőlem csinálni, mert látványos nyomot hagyott rajtam egy halálos betegség, az nem tetszik. Néhány éve eléggé rám járt a média, ami egy idő után nagyon zavart, mert úgy éreztem, kihasználnak.

 

Szerinted miért emeltek ki a sorstársaid közül?

Azt hiszem, azért, mert az enyém egy elég extra eset volt. 14 évesen döntenem kellett arról, hogy a gyógyulásom érdekében amputálják-e a karomat. És ez felnőtté tett, sok mindenre rádöbbentett. Például arra is, hogy mit akarok az életben. Nem foglalkozom olyasmivel, amit nem szeretek, mert az csak időpazarlás. És megtanultam, hogy a célok kilendítenek a mélypontról. Erre nagyon jó a sport. És ezért rendezik az onko-olimpiát is.

Ahol úszásban bajnok lettél. De egy karral mért éppen úszásban indultál?

Már az amputáció előtt elkezdtem készülni, aztán utána sem adtam fel. És az úszásra volt leginkább lehetőségem felkészülni. A testnevelő tanárom segített, a suli mellett van egy uszoda, ott edzettem. Tudtunk egymáshoz alkalmazkodni. Kitartó voltam, éreztem, hogy gyorsan fejlődöm. 16 és 18 évesen is kint voltam Varsóban, mindkét alkalommal több érmet is nyertem hát- és gyorsúszásban úgy, hogy a többi versenyző mind ép volt, csak nekem hiányzott az egyik karom. Korábban is elég jól úsztam, de újra kellett tanulnom, egy karral.

Gondolom, sok mindent. Főleg, hogy jobbkezes voltál, ha jól tudom.

Az voltam, és igen, teljesen hétköznapi dolgokat is. Például tudok egy kézzel cipőt kötni. Csak türelem és kitartás kérdése, hogy az ember megtanulja. Meg persze a kényszer, az nagy úr. Amikor rádöbbensz, hogy nem tudsz levágni egy szelet kenyeret. Aztán találkoztam hasonló helyzetben lévőkkel, sokat tanultam tőlük. Szinte mindenre van megoldás. És nemcsak a szeletelt kenyér. Olyan trükköt is kitaláltak, hogy a deszkába beütsz egy szöget és arra rögzíted a kenyeret, hogy ne csússzon el.

 

Elmeséled, hogyan derült ki, hogy rákos vagy?

12 éves voltam, amikor egy kosáredzésen elestem és megsérült a könyököm. Amikor néhány hét után levették a gipszet, nem tudtam kinyújtani a karom, és észrevettük, hogy egy csomó is keletkezett a hajlatban. Az orvosok is nyugtatgattak minket egy ideig, hogy semmi extra nem lehet, betokosodott izomcsomó. Gyógytornászhoz jártam kezelésre, de nem szűnt meg, inkább egyre kellemetlenebb és fájdalmasabb lett. Hónapokig küldözgettek egyik kórházból a másikba, de nem igazán tudtak velem mit kezdeni. Végül egy sokadik orvos javasolta, hogy tűbiopsziás vizsgálattal mintát kellene venni a csomóból, hogy kizárják a rosszindulatúságot. Na akkor derült ki, hogy rákos daganat van a karomban. Szinte azonnal meg is műtöttek, kivágták a csomót. Utána fél évig kemoterápiára kellett járnom.

Ki is maradtál a suliból?

Ismételnem kellett volna a hetediket, de végül új suliba mentem, egy hatosztályos gimnáziumba, mert a szüleim közben elváltak, és mi az öcsémmel anyukámhoz és az új párjához költöztünk Rákospalotára.

Ez biztosan megviselt, így egyszerre ennyi változás. Úgy is mondhatjuk, felfordult az életed.

Igen, addig suliból és kosarazásból állt az életem. Az iskolaváltás egyébként nem volt rossz, egy csomó kosaras haverom is oda járt a gimibe. A válás persze megviselt, de eléggé el voltam foglalva a saját bajommal. Talán legrosszabbul a kemó érintett, de hiába voltam nagyon rosszul, muszáj volt végigcsinálnom. Semmit nem titkoltak előttem, akkor éreztem először, hogy felnőttként vállalok felelősséget az életemért. Tudtam, hogy ebben a betegségben meghalhatok, fegyelmezetten követtem az utasításokat. Emlékszem, az volt a legrosszabb, hogy sokat hánytam, folyton hányingerem volt. Akkor utáltam meg jó pár ételt, amikre azóta rá se bírok nézni. Például a rizskochot is, egyszer azt jött vissza. Azóta nem ettem.

 

És mikor derült ki, hogy amputálni kell?

A kemoterápia utáni második féléves kontrollon. Mondták, hogy kiújult a daganat. Nem vártak semmit, szinte rögtön vittek a műtőbe. Öt napot voltam bent a kórházban, abban a tudatban, hogy kivették a csomót. Otthon mondták el a szüleim, hogy amikor feltárták a karomat arra jutottak, hogy nem lehet eltávolítani a daganatot roncsolások nélkül, és valószínűleg egy idő után megint kiújulna. Az orvosok azt javasolták, hogy az a legjobb megoldás, ha amputálják a karomat. De azt akarták, hogy mindezt nyugodt körülmények között próbálják meg nekem beadagolni. Mindent otthon tudtam meg a szüleimtől. A végső döntést rám bízták, de nem lehetett sokat halogatni persze.

Szóval te mondtad ki, hogy vágják le a karodat? Hány éves is voltál akkor?

Tizennégy. Az én döntésem volt, igen. A szüleim is ebben támogattak, de nem erőltettek semmit. Megbeszéltük, hogy legyen amputáció. Egész éjjel sírtunk, aztán visszamentünk a kórházba. Anyukámék azért próbáltak minden követ megmozgatni, Ausztriában is megnézettek egy kórházban, de jobb megoldást ott sem tudtak kitalálni.

Hogy élted meg az első időszakot az amputáció után?

Depressziós voltam, féltem emberek közé menni, de nagyon vágytam ki a négy fal közül, ráadásul nyár volt. Két kezelés között, amikor kicsit jobban lettem, kimentünk a barátaimmal egy aquaparkba. Pólóban maradtam, de így is sokan megnéztek, összesúgtak mögöttem. Azóta már megszoktam, nem veszem fel az ilyesmit, de akkor elsőre nagyon sok volt, hideg zuhany az amúgy is megviselt lelkemnek. A betegségem alatt az is kiderült, ki az igazi barátom, sokan lemorzsolódtak, amit nehéz volt megélni. De így legalább tudom, kik az őszinte emberek, akikre lehet számítani. Azzal a hét barátommal azóta is nagyon jó a kapcsolat.

Fotók: Érdi Róbert

Minden riportban így láttalak, egy karral. Nem akartál művégtagot?

De, van is, de a mindennapokban nem hordom, nem szeretem, szerintem nem praktikus. Akkor szoktam felcsatolni, amikor öltönyt veszek fel, mert úgy jobban néz ki. Vagy ha vacsorázni megyek a barátnőmmel. Viszont sokan segítettek, hogy összejöjjön rá a pénz, amiért nagyon hálás vagyok.

Mióta van barátnőd?

Három éve, gimnáziumi osztálytársam volt.

Az már komoly kapcsolat. Gondolom, vannak terveitek.

Igen, tervezzük, hogy összeköltözünk, ha egyenesbe jövünk az egyetemmel, munkával és ki tudunk fizetni egy albérletet.

Szóval dolgozol, és közben egyetemre jársz?

Egyrészt kell a diploma, mert fizikai munkát nem fogok tudni végezni. Másrészt muszáj pénzt és tapasztalatot szereznem. A kosárlabdához, az edzősködéshez ragaszkodom, annak látom értelmét, heti háromszor tartok edzést Zuglóban. Számomra ez a legfontosabb, de ebből nem lehet megélni, ezért kellett állást találnom. Sok helyre jelentkeztem, főleg adminisztrációs állásokra, de azt nem akartam, hogy csak azért alkalmazzanak a többi, fogyatékkal élő emberrel együtt, mert adókedvezményt kapnak utánam.

Persze sehol nem mondták, hogy azért nem engem vesznek fel, mert csak egy karom van, de nyilvánvaló volt. Nem mondom, hogy bármire képes vagyok, de a legtöbb problémát megoldom. Csak hát nem fogsz odamenni sehová bizonygatni, hogy be tudod rakni a papírt a lefűző tasakba. Aztán szerencsémre az egyik kedves ismerősöm is megtudta, hogy állást keresek, és munkát ajánlott a saját cégénél. Neki már nem kellett bizonygatnom, hogy megbízható vagyok, lelkiismeretes. Nem állok fel a munkaidő végén, ha még van feladat. Ráadásul a munka is nagyon tetszik, biztonságtechnika, kamerarendszerek, mindent meg akarok érteni, tanulni. Érzem, hogy megbecsülnek, tréningekre is küldenek, képeznek. Nyáron németből nyelvvizsgára is készülök, kell a nyelv a munkához.

Ha jól tudom, közben készülsz egy újabb versenyre is.

Igen, júliusban Rijekában, a European University Game-en veszek részt, paraúszásban indulok, most már egyenlőbb esélyekkel, nem épek ellen. De most lesz a kosárlabda edzői vizsgám is, júniusban. Utánpótlás válogatott edző szeretnék lenni.

Aki először megy edzésre, nem döbben meg, amikor meglát?

Előfordul, de már jól kezelem az ilyesmit, és hamar rájönnek, hogy egy karral is teljes értékű edzést tudok tartani. Most már elég gyakorlott vagyok a kényes helyzetek oldásában is, a humor mindig segít. Amikor azt mondom, hogy annyira jó volt, hogy megtapsolnálak, először meglepődnek, aztán együtt nevetünk, és megértik, hogy nekik nincs dolguk ezzel.


 

 

Ismét pert vesztett az Index hírportál a Gyermekrák Alapítvánnyal szemben

 

 

Hétmillió forint megfizetésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék az Index.hu Zrt.-t.

A Gyermekrák Alapítvány személyiségi jog megsértésének megállapítása és kártérítés megfizetése iránt indított pert az Index.hu ellen.

A Fővárosi Törvényszék az Alapítvány keresetének valamennyi pontjában megállapította, hogy az Index közléseivel megsértette a Gyermekrák Alapítvány jó hírnevét. Az Index 2013-tól több cikkében valótlan tényeket állított, híresztelt, valós tényt hamis színben tüntetett fel. Az Index jogsértő állításait szinte a teljes magyar írott és elektronikus média átvette, ezzel jelentős erkölcsi és anyagi hátrányt okozott az Alapítványnak.

A bíróság elsőfokon eltiltotta az Index.hu-t a további jogsértésektől és a hírportált hétmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

 

 Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
35 698 321