Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

Nem mindennapi felajánlás a rákos gyermekek gyógyulásáért

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka a Haditechnika Fiataloknak című könyv szakmai társszerzőjeként saját honoráriumát ajánlotta fel Alapítványunknak, hogy ezzel járuljon hozzá a rákos beteg gyermekek gyógyulásához.

Továbbá, ezzel a nemes felajánlással a Magyar Honvédségben szolgáló katonák figyelmét is szeretné felhívni az önzetlen támogatás fontosságára, hogy legyenek aktív részesei a társadalmi felelősségvállalásnak.

Az adomány jelképes átadására Tatán a MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyában került sor a könyv hivatalos bemutatóján. Ezzel egy időben láthatta a nyilvánosság a Magyarországon itt szolgálatba állított első két Leopard 2A4 típusú, német gyártású harckocsit is.


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


 


 

 

Egèszsègben ès Sikerekben Gazdag, ès Nagyon Boldog 2020-as èvet kívànunk
minden Kedves Tàmogatónknak
ès az összes ràkból gyógyult vagy mèg gyógyuló Gyermeknek ès Csalàdjànak!

 


 

 

Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása,
Legyen békés, mint a hó hullása.
Legyen szép, mint gyertya ragyogása,
És vidám, mint gyermek kacagása.
 
Boldog Karácsonyt!

 


 

 

Újabb támogatás a rákos gyermekek gyógyulásához

 

Jelentős összegű terméktámogatással bővült a táplálék-kiegészítők sora, amit Alapítványunk továbbra is térítésmentesen biztosít a rászoruló rákos beteg gyermekeknek

 

Támogatási Szerződés aláírása, Surányi József ügyvezető igazgató és Balogh István a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet elnöke


Köszönjük a Tattoopartner kft. és a Vans Hungary támogatását!

 

Köszönjük a Tattoopartner kft. 665.000 Ft-os támogatását, melyet a Vans Hungary által biztosított és tetováló művészek által kifestett cipők árverezéséből gyűjtöttek össze.

 


 

 


 


A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet a támogatóinak köszönhetően már 21 éve segíti a rákos gyermekek gyógyulását.
 
Adója 1%-ának felajánlásával támogassa Ön is a daganatos betegséggel küzdő gyermekeket.
 
Köszönjük!
 
Adószámunk: 18161007-1-42

 

 


 

 

Köszönjük a Tattoopartner kft. felajánlását, melyben 30 pár Vans Hungary által biztosított és tetováló művészek által kifestett cipőket bocsátanak licitálásra.

 

A teljes bevétellel a Gyermekrák Alapítványon keresztül
a rákos beteg gyermekek gyógyulását támogatják.
A cipők, és a licittel kapcsolatos további részletek
az alábbi facebook bejegyzésben láthatóak.
Licitálni május 1-jéig lehet.

 


 

 

A Tech Mahindra cég is segíti Alapítványunk munkáját.
Az adomány átadásán több éve támogatott gyermekek is részt vettek.

 

 

 

 


 

Köszönjük a támogatást!

 

OVB Pályázati Program megvalósulása - Gyermekrák Alapítvány

 

2017 július 12. OVB Vermögensberatung Kft.

 

Az 1997. óta működő Gyermekrák Alapítvány célja, hogy elősegítse a megbetegedett gyermekek gyógyulási esélyeit, valamint orvostechnikai eszközök, diagnosztikus műszerek megvásárlásával támogassa a rákos gyermekeket kezelő kórházakat és egészségügyi intézményeket.

Az Alapítvány vállalja a betegség miatt elszegényedett családok rendszeres anyagi és természetbeni támogatását. Számukra térítésmentesen biztosítják a szupportív – helyreállító – terápiához nélkülözhetetlen vitaminokat, táplálék-kiegészítő készítményeket.

Az adomány átadásakor a támogatásban hatalmas részt vállaló Igazgatóság vezetője, Vajay György elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cégnél dolgozhatunk, ahol a társadalmi felelősségvállalás kiemelkedő figyelmet kap, és nemcsak a pénzügyek területén. Az OVB Pályázati Program segítségével 1.200.000 Ft adományt juttatott el Igazgatóságunk a Gyermekrák Alapítvány részére. Az átadáskor lehetőségünk volt beszélgetni az Alapítvány elnökével, Balogh Istvánnal, aki hosszú évek óta fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy egy jótékony szervezeten keresztül tudjon támaszt és segítséget nyújtani a beteg gyermekeknek, hozzátartozóiknak és a betegeket gyógyító kórházaknak, egészségügyi intézményeknek.

A rák nem ismer határokat, ezért felvállalták, hogy a Magyarországon megbetegedett gyermekeken kívül segítséget nyújtanak az ország határain túli rákos magyar gyermekeknek is. Számos erdélyi, kárpátaljai és vajdasági rákbeteg gyermeket támogatnak. Minden adomány, függetlenül a formától és értékétől, igazi segítség és végtelen hálával fogadják. Megható volt látni a sok fényképet a falon, amelyek gyógyult, mosolygós gyermekektől érkeztek. Egyértelmű, hogy a kitartó munkának, összefogásnak és támogatásoknak van eredménye!”


A Vajay Igazgatóság vezetője átadja az adományt


Gyermekrák Alapítvány


 


A Fővárosi Ítélőtábla ítéletében megállapította, hogy az index több pontban is megsértette a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet jóhírnevét

index.hu 2017. október 30.

A Fővárosi Ítélőtábla 32.Pf.20.570/2016/4-II. számú ítéletében azt állapítja meg, hogy az Index.hu Zrt. alperes a Gyermekrák Alapítvány felperes jóhírnevét azzal sértette meg, hogy az általa üzemeltetett internetes hírportálon a 2013. december 17-én közzétett „Saját mentőben ülve kerüli a dugót" című cikkében az alapítvány által betegszállításra költött összeg éves átlagával kapcsolatos egyszerűsítő számításával azt a hamis látszatot keltette, hogy a felperes pazarló gazdálkodást folytat.

Megsértette továbbá a felperes jóhírnevét azzal, hogy az ugyancsak 2013. december 17-én megjelent „Keményen nekiment a Gyermekrák Alapítványnak az Emmi" című cikkben valótlanul híresztelte, hogy „... a Gyermekrák Alapítvány is azon szervezetek közé tartozik, amelyek több 10 millió forintot költöttek eddig reklámra, miközben arányaiban jóval kevesebbet valódi célokra", ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy a felperes bevétele jelentős részét nem közhasznú célokra fordítja. Megsértette továbbá a felperes jóhírnevét azzal is, hogy ugyanitt valótlanul állította, hogy „... egymilliárd forintnyi egyszázalékos adományból csak töredékét kaphatták meg a rászorulók a Kehi nyomozása alapján.”

Megállapítja a másodfokú bíróság, hogy az alperes megsértette a felperes jóhírnevét azzal, hogy az index.hu internetes hírportálon a 2013. december 18-án megjelent „Mire és hogyan költ a Gyermekrák Alapítvány?” című cikkben azt a valós tényt, hogy „ ...a daganatos gyerekeket gyógyító hálózat az elmúlt két évben 16 millió forintot kapott ...” abban a hamis színben tüntette fel, hogy ebben az időszakban a felajánlott összegből csupán ennyit fordított a félperes a daganatos gyermekeket gyógyító kórházak támogatására.

Megállapítja a másodfokú bíróság, hogy az alperes megsértette a felperes jóhírnevét azzal, hogy a 2014. február 10. -napján megjelent „Kért, de nem kapott támogatást a Gyermekrák Alapítványtól a Tűzoltó utcai klinika” című cikkben valótlanul híresztelte, hogy „... az alapítvány támogatja a betegeket havi 5000 forint adománnyal, de csak azokat, akik rendszeresen elmennek átvenni az adományt az alapítványhoz”.


Hatalmas kár érte a Gyermekrák Alapítványt

hirtv.hu 2017. június 16.

 

A három és fél éves vizsgálatot követően a hatóságok megállapították, hogy egyetlen forintot sem költött el szabálytalanul a Gyermekrák Alapítvány. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalásukban hangsúlyozzák, több mint félmilliárd forinttal csökkent a hozzájuk beérkezett „1 százalékos” adófelajánlások nagysága az alapítványt ért sorozatos támadások, gyanúsítások miatt.

A Gyermekrák Alapítvány ügyében folyt eljárások befejeztével a hatóságok azt állapították meg, hogy egyetlen forintot sem használtak fel szabálytalanul. A BRFK egy közel egyéves határozata azt rögzíti, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, valamint az eljárás folytatásától sem várhatóak eredmények, ezért a nyomozást megszüntették.

A BRFK-határozat szó szerint idézve:

A nyomozás során a vagyonkezelői kötelességek megszegése, valamint az ennek következtében létrejött vagyoni hátrány megállapítása nem volt lehetséges. Az eljárás során felmerült további adatok ellenőrzése, melyek bűncselekmény gyanúját kelthették, megtörtént, a szükséges nyomozati cselekményeket hatóságunk széleskörűen elvégezte, azonban a rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekmény egyetlen esetben sem állapítható meg, és további olyan nyomozati cselekmény sem, mely a nyomozást előrevinné, ezért ezen tényállások esetében is a nyomozás megszüntetése indokolt.

Az alapítvány akkor került a középpontba, amikor 2013 végén az Index „Saját mentőben kerüli a dúgót” címmel megjelentetett egy cikket, amelyben az volt olvasható, hogy a Gyermekrák Alapítvány Gyermekmentő feliratú Mercedesét reggelente Balogh István, az alapítvány elnöke az otthona és a belváros közötti táv megtételére használja Budapesten. Noha a portál (állításuk szerint) többször is a tanúja volt, hogy Balogh az adományokból vásárolt, személyautós kivitelű betegszállítóval jár munkába a VIII. kerületbe (A Gyermekrák Alapítvány a Rákóczi tér 10-es szám alatt működik – a szerk.), az alapítvány elnöke akkor hangsúlyozta, hogy a betegszállítót néha „közérdekű ügyintézésre” is igénybe veszik, de magáncélra soha nem használják.

A cikk és egy jobbikos képviselő feljelentését követően megindult a sajtóhadjárat az alapítvány ellen, ezt maga a Gyermekrák Alapítvány írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalásában. „Végső üzenete az volt, hogy Balogh István, az alapítvány kuratóriumának elnöke tulajdonképpen saját céljaira elsikkasztja, ellopja a beteg gyermekek megsegítésére adományozott pénzek jelentős részét, és ebből ő maga és családja gazdagodik kiemelkedő módon, vagyis az alapítvány csak a támogatások töredékét juttatja el a rászorulóknak” – hangsúlyozzák.

A 2013 decemberében megjelent indexes és az azt követő, más médiumokban leközölt cikkek hatására úgy számoltak, hogy a személyi jövedelemadó felajánlásokból ötszázötven-millió forinttal kevesebb összegű támogatáshoz jutott hozzá az alapítvány az elmúlt években, mint amennyire a 2014. évet megelőző másfél évtized tendenciái alapján számíthatott. Hozzáteszik még: egyetlen év alatt százötven-millió forintnyi összegtől estek el az említett felajánlásokból származó adományok csökkenése miatt.

A történtek ellenére ugyanúgy segítenek a daganatos gyermekeken, ahogy azt tették az elmúlt két évtizedben. Számos gyerek mindennapjait könnyítették meg: voltak, akiknek parókát adományoztak, másoknak a védőoltásait fizették ki, illetve orvosi eszközökkel is segítik a családokat. A kórházaknak is rendszeresen adományoznak: karácsonykor például 101 millió forinttal segítették a Heim Pál Gyermekkórházat, illetve korábban a miskolci kórháznak is vásároltak egy több tízmilliós röntgengépet.Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
43 627 566