Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

Főoldal

 


 

ADÓJA 1%-ÁVAL KÉREM, TÁMOGASSA
A RÁKOS GYERMEKEK GYÓGYULÁSÁT!

 


Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42


 

Boldog új évet kívánunk valamennyi adományozónknak és támogatottunknak!

 

 


 

A Safeguard World Hungary Kft. munkatársai karácsonyi adományt gyűjtöttek a Gyermekrák Alapítvány által támogatott gyermekek részére.
 
Alapítványunk oklevéllel köszönte meg az adományt

 


 


A honvédség is támogatta a rákos gyermekeket

A legújabb típusú páncélozott járművet vásárolta meg Magyarország, a Leopard 2A4 típusú harckocsit.

A Haditechnika Fiataloknak c. könyv szakmai társszerzője, Lőricz Gábor dandártábornok saját honoráriumát ajánlotta fel Alapítványunknak.


 

A Rákbetegek Európai Szövetségének (ECPC) 2022-es Brüsszeli konferenciáján Magyarországot Balogh István a Gyermekrák Alapítvány elnöke képviselte.

 


 

A háború miatt Ukrajnából érkező rákos magyar gyermekeknek is segít a
Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet

 


 

Február 15. – A gyermekrák elleni küzdelem világnapja
 
A Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 25 éve dolgozik
a rákos gyermekek megsegítéséért, gyógyulási esélyeik javításáért.

 


 

Nyeregbe pattantak – bringások a beteg gyermekért

 

Az idei évben először magyar csapat is csatlakozott a közel két évtizedes hagyományokkal rendelkező, európai jótékonysági kerékpáros túracsapathoz, a Rynkeby Teamhez.

Tizenegy lelkes, amatőr bringás először 2002-ben Dániából, Koppenhágából indult Párizsba, a Tour de France végső szakaszának megtekintésére. Céljuk az volt, hogy útjuk során felhívják az emberek figyelmét a súlyosan beteg gyermekek megsegítésének fontosságára és támogatásokat gyűjtsenek számukra. A szponzoroktól és az adományozóktól befolyt több ezer eurót egy rákbeteg gyermekeket kezelő kórházi osztálynak ajánlották fel.

A kerékpártúra sikeressége annak megismétlésre ösztönözte az Eckes cégcsoporthoz tartozó Rynkeby csapatát. Kezdeményezésük rövidesen kinőtte Dániát és hamar népszerű lett Európa-szerte, évről-évre egyre többen pattantak segítő szándékkal a nyeregbe.
Idén nyolc európai országból, helyi csapatokat alkotva, összesen 2.400 kerékpáros vágott neki a nem mindennapi kalandnak.

Hazánk a Sió-Eckes Kft. szervezésében képviselte magát. Fél éves, intenzív, fizikai és mentális felkészülést követően, Kiss Adél, Takács László, Gyenge Imre és Duong Hung alkotta elszánt kis csapat hét napon keresztül, több mint 825 km-t tekert Európában, a COVID miatt kissé módosított útvonalon. Embert próbáló teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!
A jótékonysági kerékpárút során 1.700 euró támogatást sikerült összegyűjteniük, amit a Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezetnek ajánlottak fel. Az összekovácsolódott csapat tagjainak oklevél átadásával köszöntük meg az adományt.

 


 

 

A Covid-19 járvány alatt jelentősen megnövekedett a beteg gyermekek gyógyulásához nélkülözhetetlen táplálék-kiegészítők iránti igény.
Az immunerősítő készítményeket továbbra is térítésmentesen biztosítjuk betegeinknek.

 


Egy újabb önzetlen támogató segíti Alapítványunk karitatív munkáját.

A „Gyönyörű haj mindenkinek jár!” címmel indított kampányt Dr. Bögöthy Zsolt gyógyszerész.

A szakember kifejlesztett egy hajnövekedést elősegítő terméket, mely kiváló minőségű természetes alapanyagokból előállított, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítmény.

A felajánlása szerint minden értékesített termék után 500 Ft-tal támogatja Alapítványunk paróka készítési programját legalább egy éven keresztül.

Továbbá 50.000 Ft befizetésével járult hozzá a rákos gyermekek egyéb támogatásához.

A termék neve HAIRBOOM, kereskedelmi forgalomban kapható.

Köszönjük a nemes felajánlást!


Balogh István Alapítványunk elnöke és Dr. Bögöthy Zsolt gyógyszerész


Balogh István Alapítványunk elnöke és Dr. Bögöthy Zsolt gyógyszerész

https://hairboom.hu


 

 

Kedves Támogatóink!
 
Az idén 37 millió 656 ezer 872 forint adomány érkezett Alapítványunkhoz 6.458 adózó szja 1%-os felajánlásából.
 
KÖSZÖNJÜK minden egyes támogatónknak, hogy a Gyermekrák Alapítványon keresztül segíti a rákos beteg gyermekek gyógyulását!

 


Nem mindennapi felajánlás a rákos gyermekek gyógyulásáért

Lőrincz Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka a Haditechnika Fiataloknak című könyv szakmai társszerzőjeként saját honoráriumát ajánlotta fel Alapítványunknak, hogy ezzel járuljon hozzá a rákos beteg gyermekek gyógyulásához.

Továbbá, ezzel a nemes felajánlással a Magyar Honvédségben szolgáló katonák figyelmét is szeretné felhívni az önzetlen támogatás fontosságára, hogy legyenek aktív részesei a társadalmi felelősségvállalásnak.

Az adomány jelképes átadására Tatán a MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyában került sor a könyv hivatalos bemutatóján. Ezzel egy időben láthatta a nyilvánosság a Magyarországon itt szolgálatba állított első két Leopard 2A4 típusú, német gyártású harckocsit is.Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
55 008 037