Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Kálmán már két éve használja a "csodamasinát"

Kálmán betegsége négy és fél évvel ezelőtt derült ki. Agyában rosszindulatú daganat fejlődött, mely olyan súlyos volt, hogy azonnali, életmentő műtétre került sor. A beavatkozás során a daganat nagy részét sikerült eltávolítani, sajnos azonban a műtétet követően Kálmi lebénult. Végtagjait azóta sem tudja használni, mindenben szülei segítségére szorul, még a kerekesszéket sem tudja önállóan hajtani. Számos kemo- és sugárkezelésen, továbbá őssejt transzplantáción van már túl. 16 éves volt, amikor a szörnyű betegség miatt kerekesszékbe kényszerült. Szülei nem bírták nézni, hogy amíg gyermekük kortársai élik a teenagerek felhőtlen, boldog életét, addig fiúk lehajtott fejjel, mozgásképtelenül, kerekesszékbe van kényszerülve, és ki tudja meddig?

Alapítványunkhoz fordultak segítségért, hogy fiúk ismét fel tudjon állni, és újra mosolyogjon.

A rendszeres támogatásainkon túl, biztosítottunk Kálmán részére egy olyan kerekesszéket mellyel akár egyedül is fel tud állni, és önállóan, segítség nélkül képes azt egy elektromos karral irányítani.

A lakásuk bejáratáshoz rámpát építettünk, hogy Kálmi bármikor egyedül is kimehessen a kertbe a speciális kerekesszék segítségével.

Most már több mint két éve használja ezt az állítógépet, ahogyan a szülei nevezik „csodakocsit”.

Ezzel a géppel sokkal könnyebben tud mozogni, akár a lakásban, akár a szabadban. Önállósága révén Kálmán nyitottabb lett a külvilág felé, visszakapta elvesztett önbizalmát, és a környezetétől kapott pozitív visszajelzések újult erővel töltik fel a gyógyulás felé vezető hosszú úton. 

 

Az Önök támogatása nélkül nem sikerült volna, köszönjük!

 

Adója 1%-ának felajánlásával támogassa Ön is a Gyermekrák Alapítvány munkáját, hogy minél több rákos betegséggel küzdő gyermeknek a gyógyulását segíthessük!

« Vissza | 1999 olvasás | 2015-04-07 14:01:17

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
59 414 417