Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Életmentő műszerek a gyermekkórház karácsonyfája alatt

Tovább folytatódik Alapítványuk karácsonyi adománysorozata. 2014. december 19-én a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházában három műszert adtunk át, melyek megvásárlását a kórház főigazgatója kérte. 

 

Az ünnepi hangulatú rendezvényen Dr. Velkey György meghatottan mondott köszönetet az értékes ajándékokért. Elmondta, hogy az elavult, életmentő és súlyos gyermekbetegeket ellátó műszerparkot önerőből nem tudták megújítani, pedig nagy szükség van a modern és megbízható készülékekre, ezért fordultak segítségkéréssel Alapítványunkhoz. 

 

A daganatos betegségek diagnosztizálásában és a tumoros betegek intenzív kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépet és altatógépet, valamint a hordozható ultrahang készüléket Alapítványunk 34.6 millió forintért vásárolta meg. 

Az Anaesteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályra kerül a legújabb technikát képviselő lélegeztető gép, valamint az altatógép. Mindkét készülék alkalmas újszülöttek, gyermekek és fiatal felnőttek ellátására.

A kis méretű, hordozható, laptop formátumú ultrahang gép akkumulátorról is működtethető, segítségével a gyermekek ágya mellett is elvégezhetők a szükséges vizsgálatok. Alapítványunk megvásárolta a legkisebbek intenzív ellátásához szükséges vizsgálófejeket is.

 

A főigazgató hozzátette, hogy az ünnepélyes átadást követően az új gépeket rögtön munkába is állítják, mivel jelenleg hét gyermek szorul lélegeztetésre, a kórház azonban csak hat, elavult készülékkel rendelkezik, így az adomány a lehető legjobbkor érkezett. 

 

A nagy értékű műszeradományt a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani. A gyermekkórház műszerparkjának fejlesztését Alapítványunk már korábban is támogatta, mostanáig összesen 89.8 millió forint értékben. 

« Vissza | 2024 olvasás | 2014-12-19 11:16:30

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 353 599