Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Megvalósult álom

Az ország legmodernebb gyermek-onkológiai osztályának megvalósításához

96 millió forintot adományozott Alapítványunk

 

Tizenhét éve dolgozunk azon, hogy a rákos gyermekek hazánkban is nyugat-európai szinten gyógyulhassanak. Kitartó küzdelmünk most sikerrel járt. 

 

Komoly szakmai és médiaérdeklődés mellett adták át 2014. december 15-én a Heim Pál Gyermekkórházban a Dr. Kemény Pál onkológusról elnevezett Gyermek Onko-Haematológiai Osztályt. Az ünnepélyes átadáson a kórház főigazgatója, Dr. Nagy Anikó elmondta, hogy a kialakítást társadalmi összefogás, négy alapítvány és számos magánszemély adománya tette lehetővé. Alapítványunk a megvalósításhoz 96 millió forint támogatást nyújtott.

 

Az ország legmodernebb gyermekonkológiáján 15 rákos gyermeket tudnak egyszerre kezelni. A kicsik számára barátságos, egy és kétágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítottak ki, melyeket a mai kor követelményeinek mindenben megfelelő ágyakkal, bútorokkal és televíziókkal szereltek fel. A kezelések alatt a szülők végig a gyermekükkel maradhatnak, az éjszakát is a kórtermekben tölthetik. Otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal és tanáraikkal WiFi-n tarthatják majd a kapcsolatot. A technikai felszereltség mindenben a legmagasabb színvonalon került kialakításra. A gyermekközpontú osztály létrehozásához és a kórtermek berendezéséhez Alapítványunk 41.819.240 Ft támogatást nyújtott. 

 

Ismert előttünk, hogy a daganatos betegek kezelésének fontos eszköze a biztonságos kemoterápia. Egész Európában ritkaságnak számít az általunk megvásárolt, számítógép-vezérelt CATO® rendszer, mellyel a kemoterápiás gyógyszerkeverékek elkészítése és adagolása a legmagasabb fokú precizitással végezhető és a folyamatos ellenőrzésnek köszönhetően nem fordulhat elő tévedés. A rendszer csak speciálisan a citosztatikus keverékinfúzió készítésére alkalmas helyiség-együttesben, a citolaborban üzemeltethető, ezért nemcsak a CATO® rendszer, hanem a citolabor kialakításának költségeit is átvállaltuk, összesen 54.070.800 Ft-ért. Magyarországon, a gyermekeket ellátó intézmények közül most egyedül a Heim Pál Gyermekkórház rendelkezik a rendszer működéséhez szükséges akkreditációval. 

 

Az új osztály és a citolabor kialakításához nyújtott 96 millió forintos támogatásunkat a személyi jövedelemadó egy százalékos felajánlásaiból tudtuk biztosítani.

« Vissza | 2090 olvasás | 2014-12-16 11:44:42

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 274 117