Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Segíteni akarunk a gyermekrákot gyógyító orvosoknak

A Gyermekrák Alapítvány a Magyar Rezidens Szövetség számára évi nyolcmillió forintos támogatást ajánlott fel, azzal a szándékkal, hogy az összegből a Szövetség által kiválasztott, gyermekonkológia, illetve gyermekhematológia iránt elkötelezett fiatal orvosok számára szakképzést elősegítő ösztöndíjat biztosítson. 

Felajánlásunkban rögzítettük, hogy a rezidensek között lehetnek olyan gyermekorvosok, akik közvetve vesznek részt a daganatos vagy vérképzőszervei megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyításában, így például gyermeksebészek vagy pszichológusok. 

A Magyar Rezidens Szövetség elnökétől, dr. Dénes Tamástól az alábbi válaszlevelet kaptuk.

 

 

 

Tisztelt Balogh István elnök Úr!


Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy megtisztelte Szövetségünket megkeresésével.

A Magyar Rezidens Szövetség is kiemelten fontosnak tartja a rákos gyermekek gyógyulási esélyeinek növelését, és üdvözöl minden olyan intézkedést, mely a területen dolgozók élet- és munkakörülményeit javítja.

Meggyőződésünk, hogy a Gyermekrák Alapítvány által nyújtott támogatás, amit 2011 óta a Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társasága segítségével jutatott el az arra érdemes rezidensekhez, nagyban hozzájárult a fenti célok eléréséhez.

Tudomásunk szerint, a Gyermekrák Alapítvány és a MGYGYT között élő érvényes szerződés van az Önök által felajánlott támogatás szétosztására.

A fenti körülményekre való tekintettel, jelenleg nem áll módunkban a részünkre eljutatott Együttműködési Megállapodás megkötésére.

 

A Magyar Rezidens Szövetség nevében,

dr. Dénes Tamás

elnök

« Vissza | 2366 olvasás | 2014-08-12 13:49:26

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 350 587