Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

A Rákbetegek Európai Szövetségének (ECPC) 2014-es Bukaresti konferenciáján Magyarországot a Gyermekrák Alapítvány képviselte

A Rákbetegek Európai Szövetsége (ECPC) 2014. június 20-22-én Bukarestben tartotta az éves közgyűlését, ahol 23 európai országból 140 beteg, ráktúlélő, betegszervezeti képviselő, és egészségügyi szakember vett részt. Magyarországot a Gyermekrák Alapítvány képviselte.

Az ECPC igazgatói tanácsa a közgyűlés előtt beszámolt a 2013-ban végzett munkájáról és előterjesztette a 2014-es év munkáira vonatkozó terveit.

Alapítványunk elnöke, mint az ECPC felügyelőbizottságának tagja aktívan részt vesz a szervezet munkájában itthon és Brüsszelben is.

A három napos tanácskozáson több ország rákos beteginek képviselői is felhívták a figyelmet arra, hogy Európában a rákos betegek gyógyulási esélyeinek egyenlőtlenségei az európai országok és egyazon ország különböző régiói között fennálló eltérő egészségügyi hozzáférésben kereshetők. Az elmúlt néhány év során a gazdasági válság csak tovább súlyosbította a már fennálló különbségeket, megfosztva a rákbetegeket a számukra szükséges ellátástól. Az Európában tapasztalható rákos megbetegedések egyre növekedő terhe nemcsak a betegre, családjukra lesz mély hatással, hanem jelentős változást fog hozni az egészségügyi ellátó rendszerekben és az európai gazdasági versenyképességben. Az európai népesség öregedése exponenciális növekedést hoz a rákos megbetegedés tekintetében, így a mi életünk során minden 10 másodpercben e halálos betegség miatt elveszítünk egy európai polgárt.

Ezeket figyelembe véve az ECPC vezetői a „Semmit rólunk, nélkülünk!” elve alapján hangsúlyozták, mindent elkövetnek azért, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság meghallja és válaszoljon az európai rákbetegek hangjára. A rák nem tiszteli az országhatárokat, nem ismer sem földrajzi sem kulturális határokat, a társadalom valamennyi rétegét érinti. Nemcsak egy bizonyos nemzet problémája, legyőzéséhez mindannyiunknak hozzá kell járulni.

Nekünk európaiaknak össze kell fognunk célunk eléréséhez, a betegeknek, az egészségügyi szakembereknek, a kutatóknak, az iparnak és a politikusoknak egyesülve kell fellépni közös ellenségünk, a rák ellen!

« Vissza | 2683 olvasás | 2014-07-02 14:20:42

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
59 414 371