Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

„AZ ÉLETÉÉRT KÜZD A 7 ÉVES DAGANATOS KISLÁNY” - 80 millió forinttal segít a Gyermekrák Alapítvány!

A 7 éves K. Klaudiánál 2013-ban agytörzs rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A pécsi klinika idegsebészeinek véleménye szerint a „biopszia is kockázatos lenne, így szövettani vizsgálat nélkül vetődött fel a besugárzás.”

 

A szülők nem fogadták el a klinika véleményét és a gyermek gyógyulása érdekében kiküldték a leleteket Bécsbe, valamint az Egyesült Államokban működő Johns Hopkins Kórházba. 

Míg hazánkban a biopszia elvégzését is kockázatosnak ítélték!!!, addig a világhírű amerikai kórházban, a kislány leleteinek ismeretében, elvállalták biopsziát, a műtétet és a gyógykezelést. 

 

A külföldi gyógykezelés finanszírozásához a szülők Gyermekrák Alapítványhoz és a TV2 Mokka c. műsorában a televízió nézőin keresztül a nyilvánossághoz fordultak segítségért. 

 

Ebben a betegségben minden napnak jelentősége van, minden késlekedés életveszélyes lehet. A gyermek állapota a diagnózis felállítása óta láthatóan rosszabbodott, ezért a szülők és a TV2 kérését követő legelső ülésén (2014.05.14.-én) a Gyermekrák Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy átvállalja a Johns Hopkins Kórház költségbecslése alapján a biopszia, a műtét és a kezelés költségeit. 

A tv interjúból egyértelműen kiderült, hogy a kezelés költségei a szülőket terhelnék. Hisz miért fordulnának segítségért a Gyermekrák Alapítványhoz és a televízió nézőihez, ha a költségeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozná?;

 

Klaudia további állapotromlásának megakadályozása érdekében  maximum kétszer 40 millió azaz összesen 80 millió forint kifizetését vállaltuk át, mely tartalmazza az útiköltségeiket, a kinti szállásköltségeket és az esetleges további szükséges kezelések költségeit.

Kétszer ad, ki gyorsan ad. Ezért a kuratórium döntéséről még ezen a napon írásban értesítettük a gyermek édesapját és a TV2 Mokka Szerkesztőségét.

 

A nyelvi nehézségek leküzdéséhez bevontuk a Children Cancer Foundation, Inc. amerikai alapítványt, ahol természetesen vállalták, hogy segítik a kint tartózkodás során Klaudia és édesanyja esetlegesen felmerülő problémáinak megoldását. 

 

Bízunk benne, hogy a közel egy évvel ezelőtt megállapított agytörzsi daganatot, a diagnózist követő egy év után végre sikerül meggyógyítani. 

 

 

Balogh István
elnök

« Vissza | 2598 olvasás | 2014-05-19 17:16:32

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
59 414 459