Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Harmincmillió forinttal támogatjuk a Heim Pál Gyermekkórház első nyugat-európai szinten működő onkológiai osztályának megvalósítását

 

Összefogás a rákos gyermekek gyógyulásáért!

 

A Gyermekrák Alapítvány 16 éve szeretne felépíteni Magyarországon egy olyan kórházat, ahol a rákos beteg gyermekek kezelése nyugat-európai színvonalon a diagnózistól a rehabilitációig egy helyen történik. Amíg a saját terveink megvalósításán dolgozunk, addig is támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely a rákos gyermekek szakszerűbb, és humánusabb ellátását szolgálja. 

A Heim Pál Gyermekkórház egy új projekt megvalósításán dolgozik, melyhez az Alapítványunk támogatását kérte. A terveket áttanulmányoztuk, és természetes volt, hogy mi is hozzájárulunk az új osztály kialakításához.

A betegellátás minél magasabb színvonalú biztosítása érdekében olyan korszerűen felszerelt szobák kerülnek kialakításra, ahová belépve mind a gyermekek, mind a szülők esetében nem az lesz az első gondolat, hogy”kórházban vagyok”, hanem az jut majd eszükbe, hogy „megérkeztem, jól érzem magam, mintha otthon lennék”.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kezelések hosszú időtartama alatt a gyermek és szülő együtt legyen modern kórházi körülmények között. A megfelelő technika kiépítésével segítik a családok kapcsolattartását a külvilággal. A gyógyítás mellett a gyerekek tanulhatnak, és ami még nagyon fontos, a kis beteg a kezelések alatt is gyermek maradhat, játszhat, fejlődhet.

Az új osztályt úgy helyezik el, hogy a modern diagnosztikus technológiai eljárások (pl.CT és digitális rtg, endoszkópos technikák, mobil UH. stb.) elérhetővé válnak, vagyis a technikát viszik a beteghez, és nem a beteget a technikához. 

Az ország első mintaértékű onkológiai osztályának kialakításához a kórház 30.000.000 Ft támogatást kért Alapítványunktól. A nemes célokkal egyetértve elköteleztük magunkat a megvalósítás mellett, és vállaltuk a kért támogatás teljesítését.

Kétszer ad ki gyorsan ad! A tegnapi (2014.02.12.) napon már átutaltunk 15.000.000 Ft támogatást.

Ezt az összeget az szja 1% -os felajánlásokból tudtuk biztosítani.

Köszönjük, hogy adójuk 1%-ával a Gyermekrák Alapítványt támogatták.

« Vissza | 2782 olvasás | 2014-02-13 12:55:16

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
59 414 332