Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 🔊
Híreink/Hírek

A Gyermekrák Alapítvány közleménye

A napokkal ezelőtt elindított, méltatlan médiatámadások súlyosan sértik Alapítványunk 16 év alatt kiharcolt hírnevét. A valótlan állításokat és valós tényeket hamis színben feltüntetőkkel szemben megtesszük a jogi lépéseket.

A hírt elindító internetes portál egyetlen állítása valós csupán. Nevezetesen az, hogy a Gyermekrák Alapítvány betegszállító autója felhajtott a sínekre. Ezért már az Alapítvány elnöke nyilvánosan elnézést kért, és figyelmeztette a gépkocsivezetőt, hogy ez többet nem fordulhat elő. A cikkíró azonban figyelmen kívül hagyta a részére írásban és szóban elmondott tényt, mely tartalmazta, hogy a betegszállító gépjármű azért teszi meg az utat Budaliget és a Rákóczi tér között, mert az Alapítvány elnöke költségkímélés szempontjából saját garázsában adott helyett a gépkocsinak.

A cikkben megfogalmazottak felkeltették szinte valamennyi média érdeklődését, és a közlekedési szabálysértést arra használták fel, hogy a továbbiakban súlyos, megalapozatlan vádakkal támadják az Alapítványt és Balogh István személyét. 

A megtévesztő cikkek miatt ma már az ügyet politikai megnyilvánulások is kísérik. 

Sajnálatos módon sehol nem kerül említésre az a tény, hogy az Alapítvány Magyarországon egyedülálló nagyságrendű összeget, közel 3 milliárd forintot fordított kórházak, orvosok, és legfőképp a rákos, beteg gyermekek és családtagjaik támogatására.

A Gyermekrák Alapítvány és elnöke úgy döntött, hogy mindaddig nem tesz újabb nyilatkozatot a médiában, míg a kilátásba helyezett vizsgálatok eredményei nem születnek meg.

Balogh István elnök hangsúlyozni kívánja, hogy továbbra is folytatja megkérdőjelezhetetlenül fontos munkáját az Alapítvány és a rákos, beteg gyermekek érdekében.

« Vissza | 2412 olvasás | 2013-12-20 18:32:49

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
50 238 827