Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Híreink/Hírek

Újabb esélyt kapott a négyéves kislány

Vivien alig múlt egy éves, amikor homloktáji lágyrész szarkómát diagnosztizáltak nála az orvosok. Tumoreltávolító műtéten, majd kemoterápiás kezeléseken esett át, melyek sajnos csak rövid időre biztosították számára a remissziót. Az agresszív daganat visszatért, és mire a kislány kétéves lett, újból műtét, majd intenzív kemoterápia várt rá. Ennek ellenére a kegyetlen betegség rövidesen nyirokcsomó áttétet adott, amit műtéti eltávolítást követően, kemo- és sugárterápiával kezeltek. Vivi három és fél éves volt, amikor alapbetegsége sokadszorra kiújult.

Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42

Kis hősünk évek óta küzd a gyilkos kórral. Számtalan műtéten, fájdalmas beavatkozáson, hosszúra nyúlt gyógyszeres kezelésen van túl, orvosai gyakorlatilag lemondtak róla. A szülők, egyetlen esélyként, egy drága külföldi immunterápiás kezelés mellett döntöttek, melyet csak egy országos méretű összefogás segítségével tudtak megvalósítani. A több hetes terápia, bár sokat javított a kislány állapotán, meggyógyítani nem tudta, a daganat megint visszatért.

Időközben kiderült, hogy Vivi alapbetegségét egy génhiba okozza. Ez akár jó hír is lehetne, hiszen van rá gyógyszer, ami a teljes felépülést is jelentheti számára, az ára azonban a család által kifizethetetlen: havonta 2-4 millió forint. Ráadásul azt sem lehet előre megjósolni, mennyi ideig kell szednie.

Évek óta figyelemmel kísérjük a kislány sorsát, készpénzzel, gyógyszerekkel, vitaminokkal támogatjuk a gyermeket és családját, elmaradt közüzemi számláik kifizetését is átvállaltuk. Kötelességünknek éreztük, hogy most, az életmentő gyógyszer megszerzésében is tovább segítsünk. Ennek érdekében felvettük a kapcsolatot mindazokkal, akik a témában érintettek, illetve döntési pozícióban vannak, így a gyermek kezelőorvosával, valamint az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral. Aktív közbenjárásunkra az OEP Ártámogatási Főosztálya tegnap úgy döntött, finanszírozza a több millió forintos gyógyszert Vivien részére.

Nemrég még úgy tűnt, Viviennek pár hete maradt csak hátra, most azonban minden esélye megvan arra, hogy felépüljön, tumormentesen, fájdalmak nélkül, boldogan éljen. Ismét segítő kezet nyújtottunk Viviennek.

Gyermekrák Alapítvány Adószám: 18161007-1-42

Szavakkal nem is tudom kifejezni azt a hálát, amit érzek! Ebbe a betegségbe általában fél éven belül belehalnak, Vivien viszont – köszönhetően a temérdek segítségnek és adománynak – még mindig kitartóan és példamutatóan küzd. Most először reménykedhetünk abban, hogy nemcsak csatát nyert, hanem háborút is! Minden egyes fillér, mindenki számít, aki eddig segített, hozzájárult ahhoz, hogy a mi kis Angyalkánk velünk legyen, még nagyon sokáig” – írta köszönőlevélben Vivien édesanyja.

« Vissza | 2486 olvasás | 2013-10-10 12:33:09

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 353 807