Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Két lábbal a földön

nepszava.hu 2016. december 17.

A magyar kórházakban lemondtak róla, végül mégis csak sikeresen meg lehetett műteni azt a kislányt, akinek bal lábában még 2013-ban diagnosztizáltak csontrákot - adta hírül a Gyermekrák Alapítvány.

A 14 éves Petra évekig a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára járt kemoterápiás kezelésekre, az agresszív daganat azonban kiújult, a helyzet egyre kilátástalanabb lett: a sikertelen kezelések után az orvosok úgy gondolták, a daganat elhelyezkedése miatt egyedüli megoldásként a combközéptől történő amputáció jöhet szóba.

Ez sokkolta a kislányt és családját, az amputációt, mint gyógymódot nem tudták elfogadni. Újabb és újabb orvosokat, kórházakat kerestek fel, egy idő után már nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. Így jutottak el egy brassói magánklinikáig, melynek igazgatója - egy ortopédiai sebészprofesszor - felajánlotta a segítségét. A műtét azonban még úgy is sokba került, hogy a beavatkozást vállaló orvoscsapat lemondott a munkadíjról: mintegy másfél millió forintot kellett kifizetni a kórházi szakellátásért, ami meghaladta a család anyagi lehetőségét.

A család a Gyermekrák Alapítványhoz fordult segítségért, amely kifizette a szükséges összeget. A brassói orvosok a műtétet sikeresen elvégezték, a kislány októberben két lábon hagyhatta el a romániai magánklinikát.

Egy brassói klinikán mentették meg Petra lábát - FORRÁS: GYERMEKRÁK ALAPÍTVÁNY

« Vissza | 1046 olvasás | 2016-12-17 18:56:44

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
39 565 066