Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Új Onko-Haematológiai Osztály a Heim Pál Gyermekkórházban

mixonline.hu 2014. 12. 15.

Hétfőn délben adták át a Heim Pál Gyermekkórházban az újonnan kialakított Onko-Haematológiai Osztályt, amelyhez a szükséges pénzt alapítványok és magányszemélyek adták össze. A kis betegek a jelentős segítségeknek köszönhetően a legmodernebb körülmények között, a legkorszerűbb berendezések felhasználásával gyógyulhatnak.

Ez a nagyon jelentős támogatás, melynek köszönhetően átadhatjuk az újonnan kialakított Onko-Hametológiai Osztályt, a társadalmi összefogás szép példája - mondta dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgató-főorvosa a hétfői ünnepségen. Az osztály többek között a Heim Pál Fejlesztési Alapítvány, az Együtt a Leukémiás Gyerekekért Alapítvány, a Haemophilia Alapítvány adományaiból újulhatott meg. A segítők között van a Gyermekrák Alapítvány is, melynek elnöke, Balogh István elmondta, hogy az elmúlt tizenhét évben 304 millió forinttal támogatták a Heim Pál Gyermekkórházat és a továbbiakban is igyekeznek minden segítséget megadni az intézménynek. Ezúttal 96 millió forinttal járultak hozzá az új osztály kialakításához, melyből speciális ágyakat szereztek be és melyből a citosztatikai laboratórium létrehozáshoz is jutott. 

 

Fodor Zsuzsa, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány vezetője megemlítette, országosan eddig 558 millióval segítették a gyermekonkológiát,  tíz éves a kapcsolatuk a Heim Pál Gyermekkórházzal, melynek munkáját ezúttal negyven millió forinttal támogatták. Hozzátéve, hogy a nagy cégek mostanában kevésbé adakoznak erre a célra,  inkább a kisnyugdíjasok küldenek 500-1000 forintokat, de volt példa 200 forintos felajánlásra is. Mága Zoltán hegedűművész ezúttal is segített, adományából vásároltak hűtőszekrényt valamennyi kórterembe. 

 

Avatáskor dr. Nagy Anikó egy másfél éves leukémiás kisfiú és édesanyja társaságában vágta át a dr. Kemény Pálról elnevezett új kórházi osztályt avató szalagot és díszoklevéllel köszönte meg a nélkülözhetetlen anyagi támogatásokat. 

 

Fotó: Almássy Aurél

« Vissza | 1966 olvasás | 2014-12-16 10:13:29

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 352 624