Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 🔊
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Balogh már nem gyanúsított

mixonline.hu 2014.12.10

A rendőrség megszüntette Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány vezetője ellen indított gyanúsítotti eljárást - tudta meg a Népszava. A Gyermekrák Alapítvány a vizsgálat ideje alatt is működött, ezen a héten a miskolci Gyermekegészségügyi Központnak adtak át egy 41 milliós műszert. Képünkön Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke átadja Dr. Réti Gyula osztályvezető főorvosnak az endoszkópos tornyot.


Baloghot az ORFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya hűtlen kezelés vétségének gyanúja miatt indított eljárásban hallgatta ki gyanúsítottként még október elején azért, mert - az Index tavaly decemberi cikke szerint - állítólag magánügyei intézésére is használta az alapítvány betegszállító gépjárművét. Balogh az esetet "méltatlan médiatámadásnak" nevezte, állítása szerint az autót csak hivatalos ügyei intézésére használta.


A mixoline is többször megírta, hogy miközben hatalmas kampány indult a Gyermekrák Alapítvány és személyesen Balogh István elnök ellen, a bizonyítékok meglehetősen soványak voltak, s most az is kiderült, hogy még a sokat emlegetett mentőhasználatot sem találták törvénytelennek.Természetesen most, hogy megdőltek az állítások és a rendőség befejezte a nyomozást, nincs hasonló kampány, két hírportál emlékezett meg arról, hogy a Balogh elleni gyanúsítások nem igazolódtak be. Azt persze akkor sem állították, hogy haszontalan dolgokra költötték volna Baloghék az adományokat, inkább az volt a vád, hogy túl sok pénz volt az alapítvány számláján.A legújabb hírek szerint az alapítvány folytatja a műszervásárlásokat, s kedden adott át egy endoszkópos tornyot a miskolci kórház gyermekrészlegének.

« Vissza | 1818 olvasás | 2014-12-10 18:13:52

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
50 183 402