Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Taroltak a rákból gyógyult gyerekek

Bors - 2014. 08. 28. (8. oldal)

Húsz érmet hoztak el a magyarok az Onko-Olimpiáról

 

A gyilkos kórral küzdő gyerekeknek ad reményt és hitet az a 13 sportoló, akik húsz érmet hoztak el a varsói Onko-Olimpiáról. Rosszindulatú daganatból kigyógyultak vettek részt a versenyen.

HARC „Ne adjátok fel a küzdelmet, higgyetek benne, hogy le lehet győzni a gyilkos kórt!” – ezt üzente a rosszindulatú daganatos betegséggel harcban álló kicsiknek a V. Onko-Olimpia magyar csapata. A rákból gyógyult gyermekek számára 2007-ben rendeztek először olimpiát Lengyelországban, Varsóban. 

 

Idén a magyarok parádésan szerepeltek: 14 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek. 

– Az egész ország büszke lehet rájuk. Elért eredményeikkel szeretnének betegtársaiknak hitet adni. Fiatal sportolóink példájából a betegséggel most küzdő sorstársaik erőt meríthetnek – mondta Balogh István, a Gyermekrák Alapítvány elnöke a Borsnak. Az Onko-Olimpia célja a rákos betegekkel szemben kialakult előítéletek elleni küzdelem és a kis betegek önbizalmának növelése. A felkészülés és a versenyek feledtetik azt a sok fájdalmat és megpróbáltatást, amin keresztülmentek a kezelések során. 


Képpaláírás: A megnyitó ünnepségen az olimpiai fáklyát Malgorzata Foremniak lengyel színésznő vitte, majd a magyar csapat legfiatalabb versenyzője, Balla Gergő a színésznővel közösen meggyújtotta az olimpiai lángot. A 9 éves Gergő később a 25 méteres hátúszásban szerzett aranyat 

 

Képpaláírás: Pars Krisztián is biztatta a gyerekeket: Balla Gergő úszásban és labdarúgásban szerzett aranyérmet, miután kigyógyult a kisagyat megtámadó rosszindulatú daganatból, míg Galambos Kinga – korábban a veséje volt beteg – úszásban szerzett 3 aranyérmet 

 

Képpaláírás: A 12 esztendős, leukémiából kigyógyult Pap Róbert összesen négy sportágban végzett a dobogón

« Vissza | 17255 olvasás | 2014-08-28 09:49:11

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 350 747