Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Megdobbantak a szívek a kis Dominikért; A kis Dominikért dobognak a szívek

Kisalföld - 2014. 06. 18. 

Még Peruból is érkezett felajánlás, hogy megszépítsék a hároméves kisfiú utolsó hónapjait

 

LACZÓ BALÁZS

 

GYŐR Amerikai filmeket idéző összefogás kerekedett abból, amit a kicsiny Horváth Dominik története indított világszerte. (Dominik bakancslistája Kisalföld, 2014. június 11.) A gyógyíthatatlan győri kisfiút még a párizsi Disneylandbe is elviszik, hogy hátralévő életét megszépítsék. Vajon mit sejt abból a hároméves kisfiú, hogy szülei körülbelül 1000 üzenetet kaptak ezen a héten a Facebookon...

 

Vajon mit sejt abból a hároméves kisfiú, hogy szülei körülbelül ezer üzenetet kaptak a héten a Facebookon? Hogy százezreket érintett meg a fájdalmas történet Horváth Dominik gyógyíthatatlan agydaganatáról, s százak tesznek most azért, hogy utolsó néhány hónapja élményekben gazdagon teljen, mert a kezelés óta egy fizetésből élő kétgyerekes családnak eddig nem lett volna erre pénze. 

 

A nyugtató hatású orvosság miatt is nyűgösebben ébred, de azért meg is sejtette a kis csibész, hogy édesanyja többet enged neki. „Érzi ám, hogy körülötte forog a világ” mondja az anyuka, s a szelíd szidás is megnyugtatóan valószerűvé teszi a légkört. Néha olyan, mintha semmi sem változott volna a győri panellakásban, mert továbbra sem szabad Horváth József Dominiknak az ágy tetején mesét nézni, és csokoládéra enni a csokoládét. És ez az erővel megőrzött hétköznapiság, amire most a legnagyobb szükség van, mert tudjuk, hogy valójában semmi sem ugyanolyan, amióta két-három, szerencsésebb esetben öt-hat-nyolc hónapot adtak Dominiknak az orvosok.

 

A tavaly megműtött fiúcska szülei úgy döntöttek: ez az időszak most már csak róla fog szólni, s miközben a legtöbb, amit adhatnak, az otthoni melegség, bakancslistaként kezelik ki nem mondott vágyait. Az anya Facebookos oldala a Kisalföld és több más médium beszámolójával kiegészülve szédületes összefogást gerjesz-tett. Nem tudom, hogyan köszönjem meg a támogatást. Egyszerűen nem volt még módom leszervezni mindent, ezer együtt érző üzenet, tanács, felajánlás jött, rengetegen hívnak, s így meg tudjuk adni kisfiunknak, amit csak lehet. A nyár pörögni fog, és őt ismerve ezzel tehetünk most a legjobbat mesél az egy hétről Horváthné Bihari Rita. 

 

A kisfiú eljut a párizsi Disneylandbe, autóval utaznak, mert a magaslati repülés szigorúan tilos. Amerikából, Angliából, de még Peruból is érkezett felajánlás, annyi, hogy a kívánságok teljesítése nem megy a lakbér rovására. Hívták a családot a Balatonra, állatkertekbe, Lego-gyárba, állatsimogatóba és vitorlázásra. Az egyik rádióműsor segítségével talán együtt repülhet persze csak kisgépen Cookyval, aki egyébként képzett pilóta. 

Sétarepülést a Kisalföld is szervez számára, s számtalan felajánlás, segítség érkezett az említettek közül is lapunkon keresztül. 

 

A napokban tűzoltó-, valamint nemzetőrparádé részese lesz, s a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök is látványos bemutatóval készülnek a kisfiú harmadik születésnapjára, amire a győri Lurkó Alapítvány készít dekorációt. Nyaralni hívja a családot a Gyermekrák Alapítvány júliusban, s a Daganatos Gyermekekért Alapítvány is felajánlott egy belföldi üdülést. 

 

Ha sejtené Dominik, abban a mackós kis pólójában, hogy micsoda rajongótábora van már a Facebookon! Akad, aki utcai zenélést szervez a javára, más grafikát készített Dominik és Herr Orsolya találkozásáról, hogy jótékonysági licitre kínálja. S annyi ajándék közt mi esett volna a legjobban a szülőknek, ha nem a vers, amit a fiúcskának írtak. Így kezdődik: „Gondold, piciny Dominik, mikor édesanyád ölel, hogy tündérkert vár odakint s talán már túl közel.” Annyi minden történt egy hét alatt, hogy egészen késő estig, amikor a kislámpa kialszik, pihen a Facebook, a telefon, és alszik Dominik is, semmiről nincs idő töprengeni a győri panellakásban.

« Vissza | 2565 olvasás | 2014-06-18 11:29:12

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 353 814