Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet 🔊
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

Helyreigazítás

ALFAHIR.HU 2014, március 11

Tisztelt Olvasóink!

 

A Gyermekrák Alapítvány és Balogh István, a kuratórium elnöke helyreigazítási kérelemmel fordult szerkesztőségünkhöz, amelyet a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 12. § (1) és (2) bekezdése, illetve a Ptk. 79. § (2) bekezdése alapján – a helyreigazítást kérő jogi képviselője által elkövetett helyesírási hibákat sem kijavítva – változtatás és kommentár nélkül közlünk:

 

Helyreigazítás

2014. január 29. napján „Jobbik: Balogh István nem tisztázta a Gyermekrák Alapítvány „viselt dolgait” megjelent cikkünkben:

Valótlanul híreszteltük azt, hogy Balogh István szavai és a valós tények között szakadék méretű különbség tátongana.

A valóság ezzel szemben az, hogy Balogh István szavai és a valós tények ugyanazok, tehát nincs „szakadék méretű különbség” a kettő között.

Valótlanul híreszteltük azt, hogy a Gyermekrák Alapítvány működése során befolyt forrásokból nem kevesebb, mint 1,7 milliárd forint hiányzik, a végső összeg minden bizonnyal meghaladja a 2 milliárd forintot is, valamint, hogy az első évek adatai hiányosak.

Valótlanul híreszteltük azt, hogy egyetlen család sem járt volna az Alapítvány veszprémi pihenő házában.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2013. augusztus 18-25. között – amikorra az ingatlan elkészült – egy beteg gyermek és családja pihent az ingatlanban.

Valótlanul híreszteltük azt, hogy a betegek hiába fordultak a szükséges anyagi források – akár kölcsönbe történő – biztosítása céljából a Gyermekrák Alapítványhoz.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Alapítványnak nincs jogosítványa kölcsön nyújtására és ilyen kérés soha nem is érkezett az Alapítványhoz.

Valótlanul híreszteltük azt, hogy a leukémiás megbetegedésben szenvedő, 15 éves erdélyi magyar Medve Kálmán azért hunyt el mert – bár az életmentő csontvelő átültetéséhez minden adott volt – a Gyermekrák Alapítvány ahhoz nem nyújtott segítséget.

A valóság ezzel szemben az, hogy 2005-ben Medve Kálmán szülei kérésére a Gyermekrák Alapítvány felvette a kapcsolatot a román Egészségügyi Minisztériummal, ahonnan a gyermek gyógykezelésére az Alapítvány kérését figyelembe véve 20.000 Eurót utaltak át a gyermeket kezelő egészségügyi intézménynek. Az Alapítvány a szülők kérésére több esetben készpénzes támogatást is biztosított, ezzel kapcsolatban az Alapítvány birtokában van a szülők köszönő levele is.

Valótlanul híreszteltük azt, mintha a leukémiában szenvedő 17 éves Török Noémi 2003-ban megtörtént esetéhez a Gyermekrák Alapítvány bármilyen módon kapcsolódna.

A valóság ezzel szemben az, hogy Török Noémi nem fordult semmilyen kéréssel a Gyermekrák Alapítványhoz, így ezen esetet példaként az Alapítvánnyal kapcsolatban említeni a valóságot hamis színben tünteti fel.

2014. február 11. napján megjelent „Hiába kért támogatást a Gyermekrák Alapítványtól a Tűzoltó utcai klinika” című cikkünkben

Valótlanul állítottuk azt, hogy a Gyermekrák Alapítványnak állami támogatásokból is jelentős bevételei vannak.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Gyermekrák Alapítványnak állami támogatásból semmilyen bevétele nincs.

Valótlanul híreszteltük azt, hogy Balogh István sokadszorra keveredik ellentmondásba a tényekkel.

A valóság ezzel szemben az, hogy Balogh István nem keveredett semmilyen ellentmondásba a tényekkel, ami a Gyermekrák Alapítvány sajtótájékoztatóján tőle elhangzott az a tényeknek megfelelő valóság.

Valótlanul állítottuk azt, hogy korábban Balogh István az index.hu megkeresésére azt állította, hogy ingyenesen látja el az alapítvány vezetését, majd később elismerte, hogy nettó 534 ezer forint havi tiszteletdíjat vesz fel ezért.

A valóság ezzel szembe az, hogy Balogh István soha nem nyilatkozta azt, hogy ingyenesen látja el a kuratóriumi elnöki feladatokat, valójában azt mondta, hogy a kezdeti években nem vette fel a tiszteletdíjat. Balogh István azt mondta továbbá, hogy a jelenlegi tiszteletdíja 523.000,- Ft, de a sajtótájékoztatón pontosította, hogy annak összege 504.000,- Ft.

Valótlanul állítottuk azt, hogy az is bizonyosságot nyert, hogy a Gyermekrák Alapítvány elnöke az alapítvány mentőjével furikáztatja magát a városban.

A valóság ezzel szemben az, hogy soha nem nyert bizonyosságot miszerint Balogh István magáncélra használja az Alapítvány mentőjét."

 

alfahir.hu

« Vissza | 2119 olvasás | 2014-04-18 09:31:18

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
50 268 758