Gyermekrák Alapítvány Közhasznú Szervezet
Sajtószoba/Sajtómegjelenések

A rák elleni küzdelemben is fontos az öngondoskodás

Figyelő Online 2013.11.27

Világviszonylatban is rendkívül magas hazánkban a rákos megbetegedések halálozási aránya, ennek egyik fő oka a betegségek kései illetve elhúzódó diagnosztizálása. Az ONKOMPLEX rákdiagnosztikai kft. és a Wáberer Hungária Biztosító új közös szolgáltatása erre a problémára próbál választ nyújtani.
hirdetés
Magyarországon évente megközelítően 70 ezer új daganatos megbetegedést diagnosztizálnak, az OECD októberi jelentése szerint a tagországok között nálunk a legmagasabb a rák halálozási aránya. Ennek egyik legfőbb oka, hogy a betegségeket gyakran késve ismerik fel, ráadásul a diagnosztikai folyamat sokszor rendkívüli módon elhúzódik, ezzel a szükséges kezelések csak későn kezdődhetnek el. Vizsgálati adatok alapján a túlélési esély 52 százalékkal javítható azoknál a betegeknél, akiknek a teljes kivizsgálása kevesebb, mint 4 hetet vesz igénybe azokhoz képest, akiknél ez több, mint 12 hétig tart. Hazánkban a diagnosztikai folyamat az állami ellátásban átlagosan 2-6 hónapot vesz igénybe.

Dr. Balázs Anna, az ONKOMPLEX orvos igazgatója nem csak a betegségek korai és gyors diagnózisának fontosságát hangsúlyozta, de a pszichológiai támogatás és a tanácsadás szükségességét is, melyekre az állami rendszerben egyáltalán nem, vagy csak alig kerül sor. A rák felismerése a legtöbb betegre és családtagjaikra sokkhatással van; egy felmérés során számos beteg nyilatkozott úgy, hogy egyáltalán nem emlékeznek arra a beszélgetésre, mely során orvosuk először közölte velük, rákosak. A betegeknek ezért a diagnózis kialakítása és a kezelés során végig pszichológiai és szakmai tanácsadásra van szükségük. Az ONKOMPLEX ezért összetett betegtámogatást nyújt ügyfelei részére, a teljes diagnózis felállítása mindössze 10-12 munkanapot vesz igénybe, és a velük szerződő betegek a kezelés teljes tartama alatt igénybe vehetnek pszichológiai és szakmai tanácsadást.
A cég szolgáltatásai egyelőre csak magánfinanszírozás keretében vehetőek igénybe.

A Wáberer Hungária Biztosító hamarosan piacra kerülő, „Esély" elnevezésű csomagja keretében azonban magánbiztosítási rendszerben is hozzáférhető lesz ONKOMPLEX diagnosztikai és betegtámogatási rendszere. Czakóné Kovács Anna, a Wáberer vezérigazgatója elmondta, a biztosítási csomag ára megközelítően egy doboz cigarettáénak fog megfelelni hetente. Ennek fejében nem összegbiztosítást nyújtanak (vagyis nem egy előre meghatározott összegig fedezik a beteg költségeit), hanem szolgáltatásbiztosítást az ONKOMPLEX termékeire, a teljes diagnosztikai és kezelési folyamat időtartamára. 

A biztosítási csomag egyénileg és csoportosan is igénybe vehető, a várakozási idő csoportos szerződések esetén nincsen, egyéni szerződők esetén 3 hónap; a magyarországi vállalkozások dolgozóiknak cafeteria keretében is nyújthatják a Wáberer Hungária biztosítását. A szerződés megkötése nem igényel majd előzetes orvosi vizsgálatot. A csomag tartalma rákszűrésre nem terjed ki, a biztosítás akkor lép életbe, ha az ügyfél már felismert rákos megbetegedéssel vagy annak megalapozott gyanújával fordul a céghez. A biztosítás bárki megkötheti 18 és 60 éves kor között.
« Vissza | 2323 olvasás | 2013-11-27 11:31:28

Iroda
1084 Budapest,
Rákóczi tér 10.
E-mail:
gyermekrak@gyermekrak.hu
Telefon
(1) 217-1034
(1) 217-1035
Ügyfélfogadás
Kedden és csütörtökön:
8:00-15:30
Legújabb média
Eddigi látogatók száma:
52 353 592